keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nicholas Sparks: Kuuntele vain muistojasiMoni on varmasti nähnyt maailman ihanimman rakkauselokuvan, The Notebookin. Niin minäkin. Halusin siis ehdottomasti myös lukea kirjan, johon elokuva perustuu. Juonesta en paljoa viitsi paljastaa, saattaa pilata muuten ihanan romanttisen lukuelämyksen.
Vanhusten hoitokodissa elää raihnainen vanha mies ja hitaasta ajatuksenjuoksusta ja muistihäiriöistä kärsivä nainen. Joka aamu mies menee naisen huoneeseen lukemaan samaa muistikirjaa. Muistikirjassa palataan 1930-1940-luvuille seuraamaan Allien ja Noahin rakkaustarinaa. Kertomus valinnoista, taiteesta, ikuisesta onnesta ja intohimosta.

Suoraan sanottuna rakastin tätä kirjaa. Olin toki nähnyt tämän elokuvana jo aiemmin, mikä vahvisti tuntemuksiani entisestään, kun pystyi kuvittelemaan Rachel McAdamsin Alliena. Todella helppolukuista tekstiä, olisin lukenut tämän varmaan yhdessä illassa, mutta yritin säästellä tätä... :) Teksti oli helppoudestaan huolimatta todella kaunista ja kuvailevaa, varsinkin Noahin kertomat runot olivat todella koskettavia.
Vaikka Noah olikin kertojana salaperäinen, kaikki meni onneksi niinkuin toivoinkin ja oikeat ihmiset saivat toisensa. Pidin myös siitä miten Alliekin pääsi välillä kertomaan, joten sai varmuuden miten aito rakkaus näiden kahden suhteessa oli todella totta.
Kirja sai tietyllä tapaa minut arvostamaan enemmän maalausta, luontoa ja ehdottomasti runoja. Kunpa minunkin rakas tajuaisi lukea minulle rakkausrunoja..
Todella ihana kirja, yksi vähistä miinuksista, että oli liian lyhyt! :D Olisin kaivannut hitusen lisää juonenkäänteitä. Lisää Sparksia minulle!12 kommenttia:

 1. Minäkin pidin ihan valtavasti The Notebook -elokuvasta. Ja katsoin sen vain ihan sattumalta. Olen sittemmin hankkinut leffan kotiinkin, mutta pelkään katsoa sitä uudelleen: entä jos se ei olekaan enää niin hyvä?!

  VastaaPoista
 2. Sonja, se on!! Jos ei sadannen kerran jälkeen itketä, niin Allien vaatteet <3

  VastaaPoista
 3. The Notebook on leffana ihana ja haluaisin myös lukea tämän kirjan:)

  Tooosi hieno tuo uusi kuva<3

  VastaaPoista
 4. Sanna, haaa kerrankin oon lukenu jotain ennen sua! Suosittelen lämpimästi :)
  Kiitus :))

  VastaaPoista
 5. Ihanaa Anni, että kirjoitat taas blogia! Toi rusetti on oikein suloinen hih! Ja onnea teille! :---)

  VastaaPoista
 6. edmond, kiitos! Sun positiivisuus saa aina mut innostumaan :)

  VastaaPoista
 7. Positiivisuus :---D Musta on vaan aivan mahtavaa, että kirjotat taas blogia!

  VastaaPoista
 8. edmond, oot vaan nii ihuna :) <3

  VastaaPoista
 9. Olen nähnyt the notebook elokuvan ja jo pitkään halunnut lukea tämän kirjan....suomennos on vain aika kiven alla, koska siitä on vain yksi painos ilmeisesti suomeksi ja se on loppunut jo ajat sitten, näin minulle ainakin akateemisesta kerrottiin. Tilasin kuitenkin itselleni englannin kielisen version :) Innolla odotan!!

  VastaaPoista
 10. Jenni P, Jep mun lukemani kappale oli joku kirjaston ikivanha :D Haluaisin tuon myös omaksi, mutta pohdin ymmärränköhän tarpeeksi hyvin. Toisaalta, kun kirja on jo kerran luettu, niin ei sillä varmaan ole väliä ymmärtääkö joka sanaa :P
  Kiva, odotan innolla blogitekstiäsi tästä kirjasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)