sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Luukku 16

Kävin perjantaiaamuna kirjastossa ja ajattelin, että haluan esitellä teille "kirjastokäyttäytymistäni". :)
 Käytän useimmiten (aina) Turun pääkirjaston palveluja.
 Kirjojen palautus hoituu yleensä ensimmäisenä...
 Sitten ryntään lehtilukusalin läpi kaunokirjallisuuspuolelle. Syynään aina heti palautetut -hyllyn.
 Uutuuskirjateline myös kiinnostaa aina.
Ja loppujen lopuksi aina jotain tulee lainattua. Perjantaina se oli Majgull Axelssonin Kuparienkeli. (Pahoittelut muuten kännykkälaadusta :D)

Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. :) Pidän paljon kirjastoista. Kirjojen lainaaminen on ilmaista kenelle tahansa, voin kyylätä salaisesti ihmisten lainapinoja ja rakastan kirjastojen tunnelmaa.

9 kommenttia:

 1. Kirjastot ovat kyllä ihania paikkoja! Erityisesti pidän tästä esittelemästäsi kirjastosta :). Minäkään en voi vain palauttaa kirjoja, vaan aina on vilkaistava uutuus- ja palautushyllyt.

  VastaaPoista
 2. Mun kirjastokäytös on lähes samanlaista kuin sulla. Tosin yleensä menen ensin uutuksiin ja sitten palautettuihin, jonka jälkeen vielä kierrän koko kauno-osaston läpi. Aika usein poikkean vielä myös lasten puolelle ja sieltä sitten lainaustiskille (koska eihän sitä voi lähteä kirjastosta lainaamatta mitään).

  VastaaPoista
 3. Käytämme samaa kirjastoa!

  Minä en ole hetkeen tosin voinut kirjastossa käydä, kun yritän lukea urakalla pois noita oman hyllyn opuksia.

  VastaaPoista
 4. Minäkin käyn aina juuri tuolla samaisessa kirjastossa! Viihdyin siellä todella hyvin ja usein jään istuskelemaan ja lukemaan runo-osastolta löytyviin keltaisiin sohviin.

  Mielenkiintoinen tapa, että käyt aina katsastamassa palautettujen hyllyn. Hmm, pitäisipä joskus käydä kurkkaamassa, mitä jännää sieltä löytyy! :)

  VastaaPoista
 5. No olipas tutun näköisiä paikkoja :)

  Mun kirjastokäyttäytyminen on vähän erilaista, mutta jos sattuneesta syystä en hengailisi enemmän siellä neuvontatiskin laitamilla tai työhuoneessa, varmaan käyttäytyisin aika lailla samanlailla kanssasi.

  Tekee mieli kysyä, mitä tykkäsit joulukuusesta Rotundassa? Se tuli nyt vähän äkkiä kasattua, mutta ensi vuodeksi on jo kehityssuunnitelmia hautumassa.

  Entä ehditkö koskaan istuskella Lukusalongissa? Minusta se on nykyisin aika viihtyisä, mutta toiminta polkee vähän paikallaan, tunnen piston sydämessäni :(

  Kiitos jutustasi, ihana kuulla että viihdyt!

  VastaaPoista
 6. Erja, vastaan vaikket minulta kysynytkään, mutta lukusalonki on Turun pääkirjastossa todellakin viihtyisä. Ja aivan ihana idea on se, että juuri siinä lukunurkkauksessa, missä on uutuuskirjoja luettavana, on kirkasvalolamppu! (vai onko vielä tänäkin vuonna?). Pitäisi enemmän viettää aikaa lukien kirjastossa! :)

  VastaaPoista
 7. Tuulia, Niin on!! Tottakai lapsuuden kotipaikkakunnan kirjastokin on ihana kaikkine muistoineen ja kodikkaalla tunnelmallaan, mutta pääkirjasto on kyllä viihtyisimpiä paikkoja koko maailmassa missä olen ollut :)

  Riina, Saisit kyllä esitellä mulle enemmän lasten (ja nuorten) puolta, koska oon ihan pihalla siellä! Yritin etsiä Joulupukki ja noitarumpu -elokuvaa, mutta en löytänyt. (Koin elokuvan olevan niin nolo, etten kehdannut mennä kysymäänkään.)

  Katri, Sitä projektia on tosiaan hyvä pistää eteenpäin :D Mitä sinä pidät ko. kirjastosta?

  Anna J, Hurjaa ettet tule katsoneeksi palautettujen hyllyjä! Sieltä yleensä teen parhaimmat löydöt. (Uutuudet juuri palautettuina eivät viivy kovin kauaa...) Ehkä törmäämme joku päivä!

  Erja, Itseasiassa mietin, että voisinko kuvata kuusenkin, mutta en sitten kehdannut... Ihana :)
  Lukusalongissa tulee silloin tällöin istuttua, harvemmin kuitenkaan tuntia kauempaa, koska usein on meno jonnekin.. Mukavaa siellä silti on aina! Loistava idea mielestäni saada käsiinsä niinkin helposti uutuuskirjat! Syksyllä en voinut olla ihmettelemättä, että esim. Oksasen uusimmassa oli varauksia yli 500, mutta silti kukaan ei lukenut sitä milloinkaan minun nähteni paikan päällä? Toki ihmisten työajat ja kirjaston aukioloajat ovat varmasti yksi suuri syy siihen.  VastaaPoista
 8. Anni, tehdään joskus retki sille puolelle! En mäkään sitä vielä kokonaan tunne, mutta tosiaan töiden puolesta tulee majailtua siellä aika usein. (Edelleen on uskomatonta se, että joku maksaa mulle palkkaa siitä, että käyn lainaamassa kirjoja...)
  Ja Erjalle, minä pidin tuosta joulukuusesta. Ihana idea ja huokailin sen ihmisen tarmoa, joka on tuon pystyyn laittanut. Itselläni ei riittäisi a) energia b) hermot. :D

  VastaaPoista
 9. Riina, Löysin kuin löysinkin ne ihan sattumalta etsiessäni sitä Viirua ja Pesosta! Lainasin heti Matildan ja Joulupukki ja noitarummunun :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)