tiistai 18. joulukuuta 2012

Luukku 18

Suosikkikirjoja 15-16-vuotiaana

- Laura Honkasalo: Siskoni, enkelinluinen tyttö. Tämä teki minuun todella suuren vaikutelman anoreksiateemallaan. Kirja oli melko paksukin muistaakseni, mutta luin sen silti todella nopeasti. Ainoa Honkasalolta lukemani kirja, mutta pitäisi kyllä lukea enemmänkin. Olin todella positiivisesti yllättynyt.

- Terhi Rannela: Amsterdam, Anne F. ja minä. Luin tämän kirjan päivää ennen lomamatkaa Amsterdamiin. Olihan kirjassa ärsyttäviäkin juttuja (15-vuotias tyttö menee yksin keikalle tuntemattomassa kaupungissa, joo ei toivoakaan minun perheessäni :D, lisäksi koin päähenkilön liian angstiseksi henkilöksi, huolimatta siitä, että olimme samanikäisiä..), mutta kirjassa oli ihanan raikas ote ja rakastin kaikkia Anne Frank -kohtia, jotka olivat hyvin koskettavia. Haluaisin lukea Rannelalta Yhden promillen juttuja, mikäli vain kestän :D

- Sue Limb: Tyttö 15 vee ja Tyttö 16 vee -kirjat. Yritin lukea näitä joskus nuorempana, mutta ei iskenyt. Tässä iässä alkoi taas kiinnostaa ja hulvattomia olivatkin! Pussikeittoa alusvaatteiden täytteeksi bileitä varten ja muuta :D

Tässä yläasteelle päästyäni ja siitä ammattikouluikäiseksi asti välttelin kovasti lukuharrastusta, koska se ei ollut kovin suosittu harrastus. Siitä syystä minun onkin vaikea muistaa hyviä kirjoja niiltä ajoilta, tuli luettua paljon vähemmän. Nyt tietenkin harmittaa, että olen antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa tekemisiini. Muistan kuinka aina kaikki luokassa älähtivät, kun opettaja ilmoitti, että on aika ottaa joku kirja luettavaksi kotona. Minä hihkuin riemuissani sisälläni, mutta tuntui, että oli pakko esittää tyyntä. Luulen kyllä, että kirjatestien vastauksistani johtuen opettaja näki lävitseni :) Jos joku muu nuori tyttö tai poika painii samanlaisten ongelmien kanssa, annan helpon ohjeen: Älkää välittäkö! Tehkää juuri sitä vapaa-ajalla mikä on teistä kivaa, siitä tulee onnellisemmaksi :)

2 kommenttia:

  1. Painin itse saman ongelman kanssa. Hyvä että kehtasin nykyiselle puolisolleni 15 -vuotiaana kertoa, että rakastan lukemista, kun aloimme hellustamaan.

    Luin itsekkin sitten "salassa" ja vähemmän tuli sitten luettua. Harmi, nyt vanhempana tajuaa että olipa sitä tyhmä! :o

    VastaaPoista
  2. Aletheia, Älä muuta sano! Hirvittävää millaisia paineita on voinut olla :/
    Onneksi molemmilla on ollut ymmärtäväiset kumppanit ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)