perjantai 21. joulukuuta 2012

Luukku 21

Lempikirjojani 17-18-vuotiaana (tämän osion viimeinen postaus joulukalenterissa! 19-vuotiaana luettua parhaimmistoa lienee turha laittaa, kun ei tässä sen ikäisenä olla talsittu kuin pari kuukautta :))

- John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa. Moni tuntuu närkästyneen Brunon naiiviudesta kirjassa, mutta tämä on yksi herttaisimpia ja parhaimpia kirjoja mitä olen lukenut holokaustista.

- Waris Dirie: Aavikon kukka. Tositarina aavikolla kasvaneesta somalitytöstä huippumalliksi ja ihmisoikeuksien puolustajaksi. Selviytymistarinoita on nykyään paljon, mutta tämä oli koskettava ja hurja.

- Markus Zusak: Kirjavaras. Taas holokaustikirja, mutta aivan loistava. Rakastin erityisesti lukemista tai kirjoja käsitteleviä lukuja.

- Muriel Barbery: Siilin eleganssi. Kirja, josta voisin alleviivata lähes jokaisen lauseen.

- Arno Kotro: Sanovat sitä rakkaudeksi. Sama kuin yllä. En voi hehkuttaa liikaa.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään hirmusti Sanovat sitä rakkaudeksi-teoksesta. Ja kommenttisi perusteella odotan Siilin eleganssin lukemista nyt entistäkin innokkaammin!

  VastaaPoista
 2. Minustakin Poika raidallisessa pyjamassa on kiva kirja, mutta en kyllä suosittele sitä niille, joilla on toisen maailmansodan asiat unohduksissa, sillä siinä piti niin paljon arvata itse.

  VastaaPoista
 3. Pihi nainen, Upeita teoksia molemmat! Siilin eleganssista olen lukenut myös negatiivisia arvioita, toivottavasti sinäkin pidät siitä!

  Reta, Ai! Itse en muista tuollaista, vaikka toinen maailmansota ei olekaan vahvinta aluettani :)

  VastaaPoista
 4. Kirjavaras <3 Poika raidallisessa pyjamassa sekä Siilin eleganssi ihastuttivat myös.

  VastaaPoista
 5. Villasukka, Ihanaa, että on muitakin Kirjavaras-faneja :)

  VastaaPoista
 6. Kirjavaras on ihana. <3 En olisi muuten uskonut että olet noin nuori, olisin ajatellut vanhemmaksi. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)