keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia

Olen lukenut Anna-Leena Härköseltä vain hyviä kirjoja. Osa on lukematta, mutta uskon silti voivani nimetä hänet yhdeksi lempikirjailijoistani. Kun kuulin, että hänen Anna-lehdessä julkaistuista kolumneistaan tehdään kirja, tiesin melkein varauksetta pitäväni siitäkin. 
Ja pidinhän minä. Härkösen kolumnit käsittelevät hänen, minun ja meidän kaikkien arkea. Härkönen kirjoittaa siitä, kun perheessä on täitä (kuka hysterisoi, kuka tajuaa ettei tilanne olekaan niin vaarallinen), naisten hutiostoksista (pakko myöntää, että omalla kohdalla on joskus vain aivan pakko saada jokin turha (kosmetiikka)tuote, ja kotona sitä tajuaa ettei sitä tarvitsekaan) ja miten loppujen lopuksi oma kulta onkin parempi kuin leffojen ja tv-sarjojen vaaralliset komistukset.  

 Tämä kirja antoi minulle paljon. Hetki lukea kirja oli juuri oikea. Kaipasin piristystä arkeeni ja Härkönen sen totta vie teki. Sain tunteen, että joku ymmärtää minua, arvostaa arkea pikkuvikoineen ja vielä nauraa omille kommelluksilleen räkäisesti päälle. Oma arki ei ole niin vakavaa! Parempi vain suhtautua vinolla huumorilla ärsyttäviin ihmisiin ja ottaa opikseen.Kolumnit tuntuvat terapeuttisilta, oivaltaviltakin. Uskon, että tästä kirjasta tulen vielä monesti etsimään ohjenuoraa ja oikeaa asennetta elämään. 

Nyökyttelin lukiessani Härkösen nappaamille yksityiskohdille ja hetken päästä naureskelin jo hänen kuvauksiaan äitinä olemisesta. Uskon, että tästä löytyy jokaiselle lukijalle jotain mielekästä. Minusta yksikään kolumni ei ollut turha. Härkösen hauskaan ja napakkaan kirjoitustyyliin on helppo päästä sisälle ja jään vain odottelemaan uutta romaania!

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 203
Kansi: ?

7 kommenttia:

 1. Kiva että luit tämän! Oli kyllä piristävää ja kivaa luettavaa :).

  VastaaPoista
 2. Oi sinä pidit tästä ihan viiden pusun verran! Minäkin luen tämän kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 3. Sanna, Tätä ei voinut jättää väliin :)

  Tuulia, Juu, oli ihan minun tyyliseni kirja!

  VastaaPoista
 4. Hei vitsit! Munkin pitää lukee tää :---)

  VastaaPoista
 5. Minä onneton en ole (ainakaan muistin mukaan) lukenut koskaan muuta Härköstä kuin juurikin noita Annan kolumneja. Tämä taitaa olla ehdoton lukulistalle menijä, niiden muiden lisäksi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onnekas, kaikki romaanit lukematta :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)