perjantai 3. toukokuuta 2013

Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja

 Onnen koukkuja on ihastuttava kertomus keski-ikäisestä Jocelynesta, joka voittaa lotossa 18 miljoonaa euroa. Yhtäkkiä Jocelynella on niin paljon rahaa, että voisi sulkea oman lankakauppansa ja elää perheineen herroiksi koko loppuelämäkseen. Jocelyne kuitenkin jää miettimään siirtojaan ennenkuin käyttää sekistään senttiäkään. Mitä kaikkea hän haluaisi ostaa? Mitä kaikkea ei voikaan ostaa?

Minä olen tähän mennessä ollut aika ihastunut lukemiini ranskalaisiin kirjoihin. Onnen koukkujakaan ei pettänyt. Suuri lottovoitto on aihe, joka toimii romaaneissa mielestäni hyvin. Se vie kauas pois arjesta ja pistää oman pään haaveilemaan. Jocelynen omat hullutuslistat olivatkin kirjasta mieluisaa luettavaa, mitä keski-ikäinen nainen ostaisikaan miljoonilla :) Talousvaaka ja suihkuverho muunmuassa pistivät minut myhäilemään kaikessa järkevyydessään Jocelynen listalla.

Tämän kirjan seurassa viihdyin kyllä mainiosti parin illan ajan, ja uskon, että tähän(kin) on helppo tarttua sellaisenkin joka ei lue paljoa. Sivuja ei ole paljoa, mutta kepeä tarina on silti kansien välissä siistissä paketissa. Voisin melkein suositella tätä hyväksi äitienpäivälahjaksi :)

Kirjan rakenne ja juoni ovat minusta oikein onnistuneet, lukija ei tunne tylsistyvänsä missään vaiheessa. Itse jopa tunsin pientä järkytystä, kun kirjan käännekohta tapahtui (tästä pieni miinus). Odotin, että juoni etenisi tasaisena alusta loppuun. Vaikka toki jälkikäteen ajateltuna koko tarina toimi paremmin näin ja kirjan idea tuli esille, mutta lukiessa se tuntui niin dramaattiselta, että meinasin pudota sängyltä :D
Minua ilahdutti myös miten upean tunnelman kirjailija oli saanut loihdittua sivujen väliin. Hyvässä mielessä vaatimaton Jocelyne oli mielestäni ihanan sympaattinen ja pirteä hahmo, ja olisi ihanaa kuulla vielä hänestä! Jocelynen mies taas (Jocelyn) oli jotenkin tympeämpi, hän ei ollut suosikkini kirjassa.. Mutta muuten kaikin puolin kirja oli aivan uskomattoman ihana, hyvän mielen aikaansaava!

Kustantamo: WSOY
Sivumäärä: 164
Suomentanut: Leena Leinonen
Kansi: Marianna Corrénte

16 kommenttia:

 1. Minun tekee niin mieli lukea tämä! Pitää ehkä yrittää mahduttaa jonnekin kesään, voisi sopia kesäkirjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii kuule ihan koska vain! Niin ihana oli :)

   Poista
 2. Tämä oli niin ihastuttavan ranskalainen kirja! Minäkin pidin tästä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että kukaan voisi olla pitämättä :)

   Poista
 3. Minä tykkäsin kovasti kirjasta ja olen samaa mieltä hänen miehestään kuin sinä. Juonenkäänne oli yllättävä, mutta aavistin sen heti, kun Jocelyne sai voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, minä en tajua miten te jotkut osaatte arvata tuollaiset! :D

   Poista
 4. Kiinnostavan oloinen kirja! Ja itse suloisuus sen vieressä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että pitäisit tästä! Suloisuus kiittelee :)

   Poista
 5. Minulla tämä odottelee hyllyssä, pitänee lukea kun tätä on kehuttu aika paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Minä vetkuttelin aivan liian kauan.

   Poista
  2. Minullakin meni vetkutteluksi, luin kirjan vasta nyt :D Juoni onnistui sikäli yllättämään, että odotin kepeämpää tarinaa. Ranskalaisuus ja Jocelyne moniulotteisena persoonana ihastutti, mutta ärsyynnyin hieman kirjan opettavaiseen tyyliin tuon tuoko raha onnea -kysymyksen käsittelyssä. Lopun sähköpostiviesteistä on vieläs anottava, että vaikka ne toivatkin oman infonsa tarinaan ne tuntuivat jotenkin päälleliimatuilta. Tämä meni minulla valitettavasti vain ihan kiva -kategoriaan.

   Poista
  3. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Minulla on kirja vähän mielestä unohtunut (paitsi tuon käännekohdan muistan vieläkin)... Onneksi tykkäsit edes jonkin verran! :)

   Poista
 6. Kiva kun luit ja tykkäsit! Minäkin pidin tästä ja ihastuin entistä enemmän ranskalaiseen kirjallisuuteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli kyllä kaikki asiaankuuluvat ainekset ranskalaiseen kirjallisuuteen :) Miten ne osaakin :)

   Poista
 7. Ah, vai ihana kirja? Hyvä, sillä tämä odottelee omassakin kirjapinossani lukemista. Kyseinen kirja oli lukumaratonillanikin yhtenä ehdokkaana, mutta kaikkea kun ei ehdi vuorokauden aikana lukemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja sai minut haaveilemaan lukemisen jälkeen pitkäksikin aikaa, joten ei ehkä paras lukumaratonille ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)