tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mistä uutta puhtia lukemiseen?


 Viereisen kuvan tarina on, että löysin Severuksen eräänä aamuna viivakooditarra rinnuksiin liimattuna. Hmm. Mistä lie repinyt ja miten ihmeessä se tuohon oli tarttunut? Voi rakas poloinen. Severus ei olisi halunnut, että hänen hintalappuaan irroitettaisiin, mutta saatiinpahan pupu pois myynnistä vielä aamun aikana ;)

"Varsinainen" postauksen aiheeni on minua jonkin aikaa jo vaivannut lukujumi. Luen tällä hetkellä jopa useampaa kirjaa, mutta mikään ei tunnu sellaiselta että tekisi mieli lukea. Eniten olen kuitenkin viettänyt aikaa Reijo Mäen Sahanpururevolverin kanssa, joka on mielestäni enemmänkin kuin viihdyttävä ja yhtään huonoa kertomusta en ole vielä kirjasta ehtinyt lukemaan. Silti tuntuu todella raskaalta yrittää tarttua siihen illalla ennen nukkumaanmenoa. Olen lueskellut kuitenkin kirjablogeja ja innostunut kesän uutuuksista, mutta tunnen olevani liian väsynyt tarttuakseni itse kirjaan. Tiedän, että näitä vaiheita tulee aina kaikilla välillä. Hyvänä esimerkkinä eilinen, kun tajusin lukevani kahta sivua yli 10 minuuttia ja tajuamatta tekstistä mitään. Eihän nyt sellaisessa lukemisessa ole mitään hauskaa! Viime kesänä minua tuntui vaivaavan samankaltainen lukujumi, en jaksanut töiden ja kaiken ulkona puuhailun ohella lukea juuri ollenkaan. Jos jollain on antaa jotain vinkkiä mistä saisin uutta puhtia, niin olkaa hyvä ja kertokaa!  Kaksi työpäivää vielä ja sitten alkaa ensimmäinen viikon kesälomapätkä :)

Innostuin äsken kun huomasin, että Yle on alkanut taas esittää 10 kirjaa -sarjaansa! (10 kirjaa rikoksesta) Katsoinkin heti uusinnan viime jaksosta ja laitoin seuraavat jaksot automaattitallennukseen. Ylivoimainen suosikkini tuosta sarjasta on 10 kirjaa lapsuudesta, jota katselin aina äidin kanssa. Noiden jaksojen uusintakatselu netistä (klik!) tuo mieleen viiden vuoden takaisen kesän ja antaa aivan uskomattoman tunnelatauksen. Jos huomenna ei olisi aamuvuoroa, niin kuluttaisin varmasti pitkän pätkän yöstäni noita jaksoja katsellen.
Tuona kesänä äiti osti minulle monta sarjassa esillä ollutta kirjaa, joista yhdeksi tärkeimmistä muodostui Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär. Omistustekstiksi äiti on kirjoittanut kirjaani: " Äidin omalle "Ronjalle" <3 "  

Istutin kukkia! Bongaa miehen varpaat!


17 kommenttia:

 1. Onko Severus saanut nimensä Harry Potterista? Kiva nimi kuitenkin :)
  Selvä lukujumidiagnoosi ja lääkkeeksi ulkoilua ja unta ja jos millään pystyy syömään mitään niin tietysti jäätelöä.
  Neuvoisin lukujumiin pikavierailuja kirjaston lukuosastolla tai mieluisimmassa kirjakaupassa ihan vain katselemassa ja pikkaisen lukemassa...kyllä se siitä sitten helpottaa, mutta paras lääke on silmät kiinni ja lepo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry Potteristahan se!
   Aijai, ostin pantterikarkkeja, mahtavatkohan ne auttaa? :/
   Taidankin ottaa ihan vinkistä vaarin ja siirtyä parvekkeelle lepolasseen lepäilemään jokin naistenlehti käden ulottuvilla ;)

   Poista
 2. Minulla auttaa lukujumiin useimmiten muutama lyhyempi ja nopealukuisempi kirja. Sellaisten jälkeen kaipaankin sitten jo paksumpaa kirjaa ;). Tai sitten luen jonkin vanhan suosikkikirjan uudelleen, sekin yleensä tepsii! Joskus ehkä vaan on paras antaa ajan tuoda lukuinto takaisin, pitää hieman taukoa ihan tarkoituksella. Ihanaa kesälomaviikkoa sinulle ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha suosikkikirja voisi olla hyvä.. Aloin eilen nimittäin kaipailemaan Harry Potterien ja Ronja ryövärintyttären lukemista.
   Kiitos <3

   Poista
 3. Näitä tulee ja menee. Ei hätiä :) Kesä on muutenkin hektisempää aikaa kuin rauhallinen talvi, joten huomaan itsessänikin jotain vastaavaa. Luen vähemmän ja keskittymiskyky selkeästi huonompi.

  Ihana Severius! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivon että lomaillessani mökillä, aika on niin kiireetöntä, että lukuinto palaa :)

   Olen myös miettinyt johtuisiko huono keskittymiskykyni huonontuneesta näöstä..

   Poista
 4. Severushan (upea nimi, näin btw!) näyttää juhliin pukeutuneelta. Solmio kaulassa :)

  Mulle lukujumiin auttaa joku helppo kirja ja nopealukuinen kirja, sellainen kevyt viihdeteos jonka lukee parissa päivässä ja sen jälkeen taas tuntuu, että kyllähän tämä lukeminen sujuu, ja sitten alkaa raskaampienkin kirjojen sivut kääntyillä nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahhahaa, niinpä näyttääkin! Severus stailasi itse itsensä :D

   Niin! Pitäisi ottaa kunnon hömppäteos lukuun :) Tuntuu, että jos luen kerralla hirveän montaa kirjaa kesken, niin sekin ahdistaa..

   Poista
 5. Ihana pupunen - joko tarralla tai ilman! <3

  Minä hoitelen lukujumia Sannan tapaan lyhyillä kirjoilla tai novelleilla. Joskus jos jumittaa tosi pahasti, olen suosiolla lukematta. Yleensä pari päivää täysin lukematta laukaisee jumin ja on suorastaan pakko lukea jotain ;)

  Kiitos muuten tuosta Ylen kirjaohjelmavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa! Lukeminen ei kuitenkaan saa olla suorittamista :)

   Pupunen kiittää <3

   Poista
 6. No voi, laitoin kommenttini kahteen kertaan, koska en tajunnut, ettei se tule heti näkyviin. Toisen identtisen kommentin voit siis poistaa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana Severus!

  Minulla lukujumiin auttaa parhaiten tosi hyvä kirja. Tai sitten ihan kunnon tauko koko kirjojen maailmasta. Mutta tepsii siihen sitten mikä tahansa kenelläkin, niin onneksi se menee aina ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Uskon, että lukujumini alkaa tästä jo hälvenemään. Sitä on kestänyt liian kauan!

   Poista
 8. Mulla sama kuin Katrilla, jumissa pyöritellään nostalgiaklassikoita tai jotain uusia ällistyspällistyskirjoja, kunnes osuu kohdalle se, joka laukaisee jumin. Hyvä on, usein myös suklaakonvehteja. Mutta pelkillä suklaakonvehdeilla en ole koskaan saanut lukujumia poistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakonvehdit kuulostavat hyvältä lisältä!

   Poista
 9. Onpa teidän Severus ihana :)! Ihan tosi söpö otus :). Minulla on menneisyydessäni yksi pupu, jonka jäljiltä en vaan voi suhtautua kaneihin neutraalisti :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Kanit vievät mennessään :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)