lauantai 22. kesäkuuta 2013

Reijo Mäki: Sahanpururevolveri

Tämä kirja vaati söpön kissakirjanmerkin. Haha.
 Lukujumista on melko hyvin selviydytty. Kommenttienne jälkeen sain lukaistua Sahanpururevolverin melko pikaista vauhtia loppuun, joten kiitos taas :)
Sahanpururevolveri on 17 rikosnovellin kokoelma, johon on valittu Mäen parhaan palat ja 4 uutta kertomusta. Novelleissa elektroniikka ottaa omistajastaan vallan, joulupukit pelaavat venäläistä rulettia ja Vares joutuu taas kiperiin tilanteisiin. Jotkut novellit alkavat hitaammin, jotkut nopeammin, mutta jännitystä tai kaiken kääntävää loppuratkaisua ei kyllä puutu yhdestäkään!

Pidän paljon Reijo Mäen kynän jäljestä. Sahanpururevolveri lyhyine kertomuksineen oli minulle uutta, mutta ei sekään tuottanut pettymystä. Eniten silti tunnen nauttivani Mäen kokopitkistä romaaneista! Vareksesta kertovat novellit olivat, yllätysyllätys, suosikkejani. Mietin kirjan luettuani vaikuttiko siihen, että Vares ja hänen ystävänsä olivat niin tuttuja hahmoja ja tunsin oloni kotoisaksi Jussi Vareksen seurassa.
Mäellä on paljon tiettyjä sanontoja/ termejä mitä hän käyttää esimerkiksi seksin kuvailun yhteydessä. Näiden lukeminen novellista häiritsi jonkin verran, erilailla kuitenkin kuin täyspitkissä romaaneissa. Kuitenkin luin kirjan melko hitaasti (käytännössä novelli kerrallaan), ja silti termit pistivät silmään!

Jokainen kertomus tarjosi silti minulle lopussa epäuskoisen älähdyksen, näinkö se nyt menikin?! Miten minulta menikin joka kerta matto jalkojen alta. Sahanpururevolveri ei tarjoile mitään tyypillisiä mysteerejä, jossa lukija saisi selvitellä arvoitusta ja siinä piileekin sen huolettomuus. Mäki uskaltaa leikitellä erilaisilla tapahtumapaikoilla, henkilöillä, ajankohdilla ja antaa lukijan päättää oliko kaikki sittenkin päähenkilön mielikuvitusta, unta tai vain harhakuvaa (esim. Jeesus ilmestyy Tinatuoppiin ja Vares päätyy wc-pöntölle katselemaan ovesta muodostuvaa näyttöä, joka paljastaa rikosvyyhdin. Hmm?) Nautin silti näistä kummallisemmistakin tarinoista, loistavaa ettei Mäkeä ole hiottu yhteen muottiin.

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 317
Kansi: Timo Numminen


Ihanaa juhannusta kaikille! Minä lähden huomenna ystäväni kanssa mökkeilemään, joten muutaman päivän hiljaisuus taas tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)