maanantai 15. heinäkuuta 2013

Belitz-Henriksson, Oja & Ranta: Naisen iholla - 32 tarinaa tatuoinneista

 Naisen iholla kertoo hyvin erilaisten naisten vielä erilaisemmista tatuoinneista ja niiden tarinoista. 32 tarinaa on kirjaan tallentanut Jenny Belitz-Henriksson ja upeat tatuointikuvat ovat Laura Ojan ja Raisa Rannan kameroista. Kirjaan on valittu ilahduttavan raikkaita henkilöitä ja monilla ei tuntunut olevan muuta yhteistä keskenään kuin sukupuoli ja tatuoinnit. Kirjan naiset ovat 17-67 -vuotiaita, suurin osa minulle tottakai tuntemattomia kasvoja ja kehoja, mutta myös muutama tuttu henkilö tatuointeineen.

Kirja oli kiinnostava ja selkeä tatuoinneista ja taiteesta kiinnostuneille. Valokuvat olivat erilaisia ja uskon, että jokainen nainen oli saanut omaan lukuunsa oman näköisensä kuvat. Jo kirjan selaaminen oli pelkkä ilo!
Tietysti he keillä oli suuri osa kehosta tatuointien peitossa ja mainitsivat niistä useampia, harmittelin ettei kaikista tatuoinneista ollut kuvia. No eipä tietenkään, kirja olisi varmasti ollut sitten tuplasti paksumpi.

Itse tatuoinnit olivat hienoja, rohkeita, uusia ja todella vanhojakin. Jotkut hetken mielijohteesta otettuja, jotkut muhineet mielessä useamman vuoden. Kirja ei näytä tatuointimaailmaa täydellisenä, monelta löytyi jokin peitetty kuva tai huumorimielessä otettu vitsi. Tarinat ja tatuoinnit tuntuvat aidoilta, mikä raottaa näiden naisten henkilökohtaista elämää ja sisintä ja tekee tuntemattomista tutumpia.
Kiinnostavaa myöskin, että kirjaan oli valittu juuri tämä naisnäkökulma. Miten miehiä ei sen kummemmin huomioida, vaikka tällä olisi kädet täynnä mustetta, mutta naisella se jakaa aina jonkin mielipiteen ja hän saa paljon enemmän huomiota. Omiin kuviin tottuu melko nopeasti ja sitten ne vain kulkevat mukana. Ne ovat osa ihoa ja omaa itseä, mutta silti kaikilla on tietenkin omat mielipiteensä ulkopuolisten kommentteihin/ reagointiin. Jotkut pitävät varmasti runsaasti tatuoitua naista kauniina, jotkut pelottavana ja jotkut ihmettelevät miksi joku on halunnut pilata itsensä.

Kirjassa oli väistämätöntä toisto, mutta se silti häiritsi (luin kirjan parissa päivässä, joten edellinenkin tarina oli hyvin muistissa). Monilla oli paljon tatuointeja ja monissa tarinoissa toistui tietyt samat ajatukset koko ajan. Miten kynnys ottaa tatuointi madaltuu koko ajan ja miten tuntemattomat tulevat kommentoimaan/kyselemään saati sitten koskemaan nähdäkseen paremmin. (Älkää muuten koskeko vieraaseen ihmiseen nähdäksenne kuvan kokonaan, vaikka tarkoittaisitte hyvää. Se on raivostuttavaa ja toisen reviirille tulemista.)

Näyttävien kuvien ja tarinoiden takana piilee ilahduttava sanoma. Tatuoinnit ovat salonkikelpoisia.

Kustantamo: Tammi
Sivumäärä: 160
Kansi: Laura Oja ja Raisa Ranta


6 kommenttia:

 1. Ostin tämän kirjan tyttärelleni 18-vuotislahjaksi (toinen vaihtoehto olisi ollut Lävistetyt mutta kuulemma tämä kiinnosti enemmän). Hän aikoo jossain vaiheessa ottaa ensimäisen tatuoinnin kunhan ensin saa etsiä sellaisen kuvan joka häntä miellyttää (tatuoija on löytynyt, vaikka sitäkin hän etsi aika pitkään). Ehkä minäkin löydän vielä sen kuvan jonka haluan tatuoinniksi. Vuosi sitten halusin vielä labradorinnoutajat kolmessa värissä mutta nuorimman koiran äkillisen kuoleman (syöpä) vuoksi en pystykään siihen vaikka toiset ottavatkin tatuoinnin jonkun muistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, toivottavasti tyttärelle löytyi hyviä lukuhetkiä tästä!
   Olen pahoillani koirasi vuoksi, voi olla että joskus tuntuukin hyvältä tatuoida heidän kuvansa :)

   Poista
 2. Persoonalliset tarinat tatuointien takana ovat aina mielenkiintoisia, samoin ne kuvat jotka kertovat kantajasta itsestään jotain. Harmillista tuo toisteisuus, mutta onhan se väistämätöntä. Täytyy silti ehdottomasti tutustua kirjaan, kiitos muistutuksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on tämä juuri kesken. Tuo toisteisuus on pistänyt silmään jo alkuvaiheessa, mutta toisaalta onhan se aika yleinen reaktio tatuoiduilla.

  Tämän kirjan lukeminen ei ainakaan auta seuraavan tatuoinnin kuumeeseen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)