torstai 2. tammikuuta 2014

Anu Laitila ja Silja Koivisto (toim.): Kirja joka muutti elämäni

Kuvasta voit bongata kirjan, joka muutti minun elämäni.
Vuonna 2012 Lukukeskus pyysi kaikenikäisiä suomalaisia tallaajia kirjoittamaan kirjasta, joka muutti heidän elämänsä. Kirjaan valittiin 46 kirjoitusta ja vielä kymmenisen lisää kirjailijoilta. Kirjan ovat toimittaneet Anu Laitila ja Silja Koivisto.

Tarinat ovat aivan mahtavia. Ne kertovat rehellisesti, miten paljon yksikin lukukokemus voi vaikuttaa. Joillekin syntyy kestävä side kirjaan, jonka lukevat useaan otteeseen. Jotkut pelkäävät muiston rikkoutuvan ja eivät enää koskaan tartu kyseiseen kirjaan. Joillekin elämää muuttanut kirja on se ensimmäinen kunnolla luettu, se joka sai päästämään irti huonosta parisuhteesta tai se joka sai lukijan itse kirjoittamaan.
Kirjassa mainitut kirjat ovat kaikki hyvin erilaisia ja yli puolesta en ollut edes kuullut! Aika iso osa oli kuitenkin vanhoja kirjoja ja oli mielenkiintoista lukea miten ne olivat päätyneet lukijalle.

Tämä kirja on täynnä lämpöä, suuri tunteita ja oivalluksia elämästä. Minusta oli ihanaa kurkistaa minulle uusien ihmisten mieleen näinkin henkilökohtaisen asian tiimoilta. Kirjoittajat ovat parikymppisiä, keski-ikäisiä ja eläkeläisiä. Silti omanikäisiäni oli kirjassa valitettavasti aika vähän, mikä varmasti johtuu ihan parikymppisten osallistujamäärästä. Tai kirjassa ei ollut minkäänlaista tilastoa osallistujista, joten en tiedä :)

Ei tarvitse varmasti enää kertoa, mutta kirjoitukset olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Tällaisia kirjoja lukee aina tosi mielellään.  Ennen kaikkea rakastin sitä, millaisella intohimolla ihmiset kertoivat näitä tarinoita. Innostuin monesta kerrotusta kirjasta, koska kirjoittaja oli niin uskomattoman hyvin kuvaillut sen antaman voiman. Huolimatta siitä, että itse tuskin saisin samaa mieltä mullistavaa kokemusta.

Nyt kun lähden viemään tätä kirjastoon niin mietin, miten ihanaa olisi ollut, jos kirjan takana olisi ollut parikymmentä viivoitettua sivua. Että tämän lukeneet saisivat miettiä kysymystä omalla kohdallaan ja raapustaa tarinansa kirjan taakse seuraavien lainaajien iloksi :) Haluan nimittäin kuulla enemmän kirjoista, jotka muuttivat elämiä.

Mikä kirja muutti sinun elämäsi?

Kustantamo: Wsoy
Sivumäärä: 175
Kansi: ?


5 kommenttia:

 1. Minäkin sain tämän juuri luettua. Olen samaa mieltä, että on todella mielenkiintoista kuulla, miten kirjat ovat eri ihmisiin vaikuttaneet. Samaten sain monta uutta kirjaa lukulistalleni, niin kiinnostavasti kirjoista kerrotaan.

  VastaaPoista
 2. Minustakin tämä oli mielenkiintoinen ja hyvä. Tosi ihana lukea toisten kirjatarinoita! Ja minun elämääni on niin moni kirja muuttanut, että vain yhtä olisi mahdotonta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Aina kuuntelen ihan korvat höröllä, jos toisella puolella kirjakauppaa joku kertoo omaa kirjatarinaansa ystävälleen tms :D

   Poista
 3. Ne lisäsivut olisivat kyllä kieltämättä kivoja. Luin tämän kirjan bloggauksesi innostamana ja mielenkiintoinenhan se oli, vaikka jotain olisin odottanut enemmän. Onneksi unohdin kaikki kirjat, joista ajattelin, että tämä olisi kiva lukea. Muuten kirjalistani olisi aivan liian pitkä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)