lauantai 19. huhtikuuta 2014

Heli Sutela, Minna Koskela, Jarno Kantelinen: Anne ja Ellu lomamatkalla

Suosittu Kumman kaa on täällä taas, mutta tällä kertaa sarjakuvana! Televisiossa kahden tuotantokauden ajan filosofioitaan jakaneet ruotsinopettaja Anne ja terveydenhoitaja Ellu lähtevät tässä sarjakuvassa Teneriffalle lomailemaan. Anne on taas häikäilemättömästi saanut Vesan lainaamaan kameraansa ja Ellu puolestaan tilannut koulun nimissä heille lomakondomit. Matka voi alkaa, vaikka koulukuraattori Tarja yrittää viimeiseen saakka ärsyttää neitosia ja yksi koulun oppilas perheineen päätyy samaan kohteeseen näkemään Annen ja Ellun tempaukset.

Annen ja Ellun näyttelijöiden eli Heli Sutelan ja Minna Koskelan kirjoittamassa sarjakuvassa kuulee selvästi naisten äänet lausumassa vuorosanojaan tutuilla omilla tyyleillään. Sarjakuva on Sutelan ja Koskelan näköinen teos, jossa juhlitaan, kiukutellaan Tarjalle ja Vesalle, mietitään kumman kaa olisi mieluummin ja nauretaan omille tyhmille jutuille.

 Jarno Kantelinen on sitten ikuistanut Annen ja Ellun paperille omasta mielestäni hyvin onnistuneesti. Värilliset kuvat ovat ilo silmälle ja pidän hahmojen yksinkertaisuudesta. Ne näyttävät keneltä pitävät, mutta Kantelinen onkin hienosti ikuistanut hahmojen olemuksen, eikä täydellisesti heidän kasvojaan viimeistä varjoa myöten. Minulla oli sarjakuvaa lukiessa tunne, että näen juuri Annen ja Ellun edessäni, enkä näyttelijöitä heidän takana.

Kirjasen päätyyn on merkitty numero yksi, joten uskon jatkoa olevan tulossa. Maltan tuskin odottaa, koska viihdyin Annen ja Ellun kanssa lomalla! Silti ennen kuin sarjis ehti kunnolla alkaakaan, loma loppui jo ja jonkinlaiset juonen käänteet jäivät uupumaan. Seuraavissa osissa varmaan ehtii hahmottua jo paremmin näiden sarjakuvien henki ja tyyli. Suosittelen siis kovasti Kumman kaa-faneille, vaikka itse odotinkin jonkinlaista takaiskua tai ongelmaa neitojen lomalle...

Kustantamo: Annen ja Ellun tuotanto oy
Sivumäärä: 80
Kansi: Jarno Kantelinen


7 kommenttia:

 1. Apua, pakko saada tämä käsiini mahdollisimman pian! Olen intohimoinen Kumman kaa -fani. Harmittaa edelleen, kun jaksoja on niin vähän, mutta toisaalta ne voi katsoa kyllästymättä uudelleen vaikka miljoona kertaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä! Minäkin vuokrasin ensimmäisen kauden viime viikolla, kun uusinnat loppuivat telkkarista :D

   Poista
 2. Itsekin olen Kumman Kaa -fani ja tämä täytyy ehdottomasti lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, melko taattua Kumman kaa -tyyliä :p

   Poista
 3. Kuulostaa hauskalta! Kumman kaa on myötähäpeän parhainta antia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, täytyy myöntää etten aina tekisi Annen ja Ellun kanssa samoin ;)

   Poista
 4. Moi! :D
  Blogissani on haaste sinulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)