perjantai 6. kesäkuuta 2014

J. S. Meresmaa: Mifongin perintö

Mifongin perintö aloittaa J. S. Meresmaan Mifonki-sarjan ja tässäpä oiva sarja tutustuttuvaksi kesän aikana! (Kolmas, muttei viimeinen, osa ilmestyy syyskuussa) Mifongin perintö kertoo itäisessä Sudhaerin maassa asuvan Dante Rondestanin tarinaa. Perheen omistama antikvariaatti kaipailee hyllyihinsä yhtä myyttistä Keisarin kirjaa ja Dante lähtee hakemaan harvinaista teosta mustan puumansa Reun kanssa kaukaa Merontesista. Matkalla hän tulee pelastaneeksi hukkumaisillaan olevan Merontesin prinsessan Arian, joka on menossa naimisiin naapurimaan vanhan kuninkaan kanssa. Tämä sattuma johdattaa Danten pitkälle seikkailulle, josta ei puutu kahleissa virumista, merirosvoja, taruja, intohimoa, eikä myöskään mifonkeja. (Saattepas itse ottaa selvää, mitä mifongit ovat ;) )

Mifongin perintö oli ihan mieletön kirja. Kirja imaisi minut mukaan historialliseen maailmaansa välittömästi ja kuljin itsekin linnan neitona kuninkaanlinnassa. Meresmaan luoma maailma (ja hienot kartat sisäkansissa!) on uskottava ja maailmaan liittyvä historia todella kutkuttava. Kirjassa tapahtui tasaisesti koko ajan ja tarina eteni, mutta kirjailija otti myös huomioon hienosti päähenkilöiden läpikäymät tunteet. Oli hienoa seurata miten kirjan alussa 16 vuotta täyttänyt Aria kasvoi naiseksi sivujen ja tapahtumien myötä.

Pidin kovasti Danten hahmosta. Hän oli juro, sydän täynnä kultaa oleva aikuinen mies. Dantella oli aivan ihana suhde rakkaaseen lemmikkiinsä Reuhun (haluan puuman!), joka tuntui aistivan Danten tunteet ympärillä olevista ihmisistä ja ihmisten tunteet Dantesta lähes täydellisesti.

Mutta miksi Mifongin perintö ei saanut viittä pusua? Pakko myöntää, että olin niin innoissani koko kirjan ajan ja pitkin matkaa annetuista vihjeistä mitä tuleman pitää, että petyin loppuun. Jälkinäytöksiä-luku oli oikein mielenkiintoinen ja odotan kovasti jatkoa! Mutta tätä edeltävä loppuratkaisu tuntui mielestäni liian helpolta. Mutta sarja jatkuu ja uskon, että tulossa on kovia taisteluja ;)

Voin suositella tätä koukuttavaa (Luvutkin olivat yllättävän koukuttavan mittaisia! Niin lyhyitä, että oli aina pakko lukea vielä yksi luku, mutta sen verran pitkiä, että kirjan maailmaan pääsi imeytymään kunnolla mukaan) romaania nuorille, mutta samalla varmuudella myös vanhemmille lukijoille!

Kustantamo: Karisto
Sivumäärä: 470
Kansi: Susan Fox / Trevillion Images


6 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, huima kirja! Pitäisikö koettaa lukea eka ja toka osa uudestaan muistin virkistämiseksi ennen kun kolmas osa ilmestyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei! Minun pitää ehdottomasti lukea vielä kakkososa tämän kesän aikana :)

   Poista
 2. Odotan innolla kolmatta kirjaa. Toinenkin osa oli mielestäni tosi hyvä, toivottavasti sinäkin pidät jatko-osasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon laadun pysyvän yhtä korkealla jatko-osissa! Varsinkin nyt, kun oli se kustantajan vaihdos, koska Meresmaa ei halunnut kirjoittaa trilogiaa. (Tiedät varmaan mistä puhun)

   Poista
  2. Seuraan Meresmaan blogia, joten tiedän kyllä. Onneksi hän ei alistunut vanhan kustantajan vaatimuksiin ja tehnyt sarjasta pakolla trilogiaa.

   Poista
  3. Niinpä. Ihana tietää, että sarja jatkuu perusteellisena loppuun asti!

   Poista

Kiitos kommentista! :)