sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesän tbr

Kouluun paluuhun on vielä pari kuukautta aikaa, joten vielä ehtinee puhua vähän kesän suunnitelmista! Suoraan sanottuna suunnitelmani kesälle on äkkiä sanottu. Töitä ja kirjoja. Kesäisiin vapaapäiviin voi aina kehittää jotain pieniä retkiä tai tapaamisia, mutta muuten aikomuksenani on vain nauttia kirjoista vapaa-ajalla, ennen syksyn ja tenttikirjojen tuloa. Aion edetä kesän hyvin fiilispohjaisella lukemisella, mutta kokosin alle joitain kirjoja, jotka haluaisin tänä kesänä lukea.

Kristiina Vuorelta on julkaistu jo kolmas romaani ja minulla on vielä ensimmäinenkin lukematta!  Vuoren Näkijän tytär on varmasti oivaa kesälukemista. Reijo Mäen Vares ja huhtikuun tytöt on ollut minulla kesken jo pari vuotta! Alustahan kirja lienee parasta aloittaa, mutta tämä täytyy vareksista lukea seuraavana. 

Tove Janssonin Kesäkirja. Ei varmasti tarvitse selitellä. 
Pauliina Rauhalan Taivaslaulu on ollut hyllyssäni lukemattomana todella kauan, mikä on sääli kun ottaa huomioon miten innostunut siitä sen ilmestyessä olin. Taivaslaulu siis ehdottomasti. Robert Galbraithin (J. K. Rowlingin) The Cuckoo's calling kiinnostaa myös kovasti. En tiedä onko kirja englanniksi minulle liian vaikea, mutta yritän ainakin aloitella tätä. Palaan sitten kirjaan myöhemmin, jos tänä kesänä ei onnistu. Englanniksi aion lukea myös Veronica Rothin Allegiant-kirjan, joka päättää Divergent-trilogian. Pistän kirjan tilaukseen nettikirjakaupasta ihan pikapuoliin... :)

J.R.R. Tolkienin Hobitti! Innostuin valtavasti tästä ensimmäisen Hobitti-leffan myötä ja nyt on kaksi jo tullut eikä tätä ole vieläkään luettu! En päästä itseäni kolmanteen Hobitti-elokuvaan ennen kuin tämä on luettu :D Saa nähdä innostunko Hobitin jälkeen Taru sormusten herrasta-trilogiasta. Elokuvat eivät ainakaan ole napanneet tähän mennessä.

Tuula Karjalaisen Tove Jansson - tee työtä ja rakasta. Olen innoissani menossa Ateneumiin katsomaan Janssonin juhlanäyttelyä, ja tähän Karjalaisen teokseen on tutustuttava ennen sitä. Elokuviin on tulossa kesän aikana John Greenin kirjasta tehty leffa Tähtiin kirjoitettu virhe. Myös tämä on lukulistalla.

Keväällä kyhäilin itselleni tbr-purkin, mutta häpeäkseni täytyy myöntää ettei purkkia ole vielä otettu käyttöön. En ole ollut tarpeeksi uskaliaalla tuulella purkin odottamattomille ehdotuksille. Kesän aikana nappaan purkista kirjan tai kaksi! Alkuvuodesta minulla jäi myös ihan alkutekijöihin lukupiirikirjamme John Boynen Tarkoin vartioitu talo. Olen nyt lukenut kirjaa hitaasti, mutta varmasti työmatkoilla ja eiköhän tämäkin tule loppukesään mennessä kahlattua läpi :)

Kesälle on vielä kaksi "tavoitetta": Lukea jokin klassikko ja tutustua John Irvingiin. Klassikon kanssa olen avoin ehdotuksille ja Irvingiin ajattelin tutustua joko Oman elämänsä sankarilla tai Garpin maailmalla. Onko suosituksia kumpi parempi? Vinkkejä kesän klassikoksi?

Kalenterista ei juuri muuta löydy kuin työvuoroja.

11 kommenttia:

 1. Oletko lukenut Humisevan harjun? Jos et, niin sille ääni minulta! Itse ihastuin Irvingiin juuri Garpin maailman kautta, mutta Oman elämänsä sankarikin on varmasti hyvä. Minä en ole sitä vielä lukenut itse! Pitäisi kyllä kun hyllyssä nököttää.

  Ja Kesäkirja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut Humisevaa harjua, tosi hyvä ehdotus!!

   En ole lukenut noista Irvingeistä edes takakansia, haluan aloittaa mahdollisimman "puhtaalta pöydältä". Oman elämänsä sankari houkuttelee ihanan vihreän värinsä puolesta, mutta Garpin maailma tuntuu olevan monille jonkinlainen elämän mullistaja.

   Poista
 2. Hobitti on ihana. Tosin rakastan TSH:tä vielä paljon enemmän (se on kaikkien aikojen suosikkikirjani), mutta Hobitilla on hyvä aloittaa. Sinulla taitaa olla sama versio kuin minulla. Eikö tuo ole se Tove Janssonin kuvittama? En pysty tarkistamaan, sillä omani on ollut lainassa äidilläni viime vuodet.

  The Cuckoo's Calling on minulla kesken, mutta en ole lukenut sitä viime aikoina kovin aktiivisesti, sillä juoni ei ole saanut minua tempautumaan mukaansa. Moni on kuitenkin tykännyt, joten toivottavasti kuulut niihin tykkääjiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tove Janssonin kuvittama on! Odotan Hobitilta elokuvien perusteella paljon :p Toivoisin niin paljon innostuvani myös TSH:sta, tuntuu että menetän ihan valtavasti kun en tajua sitä hypetystä.. :/

   Toivottavasti The Cuckoo's calling alkaa pian vetämään!

   Poista
 3. Minä aloitin Irvingiin tutustumisen Oman elämänsä sankarista. Se on hieno kirja! Aion lukea Irvingiä lisääkin, en vain ole vielä ehtinyt.. Kun on pari muutakin kirjaa tbr-listalla.

  Mukavalta näyttää kirjakesäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota! Olisipa Oman elämänsä sankari minullekin noin hyvä lukukokemus!

   Poista
 4. Itse luin Irvingiltä aikoinaan ensimmäisenä kirjana Garpin maailman, mutta se ei ollut minun kirjani. Minullakin on tänä kesänä klassikkojen lukuaikeita, ja yhtä luenkin parhaillaan. Olen jo kauan suorastaan hävennyt sitä, etten ole koskaan lukenut mitään Jane Austenilta ja kun kirjabloggarien joululahjaringissä sain itselleni Ylpeyden ja ennakkoluulon, oli nyt helppo tarttua siihen, kun teos nökötti omassa hyllyssä. :) Taltutettavana olisi myös Dostojevskin Idiootti, mutta jostain syystä pidän sitä "mörkönä", vaikka kovasti sen tahdonkin lukea. Pitää tosin tyytyä sitten vain lukemaan sitä kotosalla, sillä tuota järkälettä ei helpolla viitsisi ottaa mukaan rannalle tai matkalle :-D :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi lukea Ylpeys ja ennakkoluulo! Olen kolme Austenin kirjaa lukenut, mutta veikkaan että aiemmin mainittu veisi potin.

   Dostojevski on minullekin jonkinmoinen mörkö ja ehdottomasti "sitten kun" -listalla. Ei ehkä ihan rantalukemista :D

   Poista
 5. Hei! Tää kysymys ei tuu tähän postaukseen, mutta ajattelin että huomaisit tämän helpommin joten laitan sen nyt tähän. Eli luin postauksen, jossa kerroit tuosta Veronica Rothin Kapinallinen kirjasta. Onko se siis jo kirjana, ku kaupoissa en ole nähnyt, enkä lähelläni olevassa kirjastossa. Ja onko tuo Kapinallinen elokuvana jo? Olen itse lukenut sen outolinnun ja sehän on jo kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kapinallinen löytyy jo kaupoista, ostin omani melkein kolme viikkoa sitten :)
   Kapinallisen ensi-iltaa leffoissa en tiedä, tuskin tämän vuoden puolella kun Outolintukin tuli teattereihin vasta pari kuukautta sitten.

   Poista
 6. Onko tuo kapinallinen jo kirjana? Onko kaupoissa jo? En ole nähnyt sitä kirjastosssa enkä elokuvana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)