lauantai 7. kesäkuuta 2014

Mirjam Lohi: Hissimusiikkia

Nyt ei kyllä napannut. Vajaan 200 sivun jälkeen olen ihan pökerryksissä, minulla ei ole hajuakaan mitä olen juuri lukenut. Kirjan alussa kerrotaan Taistosta, eläkepäivänsä saavuttamasta ukosta. Taiston verkkaiset unelmapäivät keskeyttää naapuriin muuttava mies häiriötekijöineen. Tästä kirja lähtee tarkastelemaan luku kerrallaan eri näkökulmista Taiston ja tämän naapurin (? En suoraan sanottuna tiedä!) sukujen elämiä. Mukaan mahtuu esimerkiksi nuori kiusanhenki Emil, työttömille järjestetyllä kurssilla provosoivasti käyttäytyvä Sakari. Enempää hahmoja minun lienee turha nimetä, koska en vain kykene muistamaan heitä.

Hissimusiikkia on sekavasti kirjoitettu romaani, jonka punaista lankaa saa hakea. Takakansi kertoo tämän paketin kertovan sankaruudesta, isistä ja isättömyydestä. Jaa. Mahtuihan sinne viimeiseen lukuun tällaista isäasiaa, mutta muuten minun myönnettävä kaiken muun menneen ohi. Tässä tuntui olevan kirjailijalla liikaa sanottavaa tähän pakettiin. On vaikeaa olla yhtä aikaa hauska (huvittumisen hetkiä tapahtui onneksi muutamaan otteeseen..), syvällinen ja kirjoittaa etenevää romaania.

En pystynyt millään yhdistämään luvuissa esiintyviä henkilöitä kuin pariin otteeseen. Siltikään Hissimusiikkia ei esiinny minulle missään nimessä yhtenäisenä teoksena, epämääräiset katkelmat vain ärsyttävät edelleen aivojani. Takakansi esittelee Hissimusiikin episodiromaanina, mutta voisi tässä nyt sentään jotain tolkkua olla!

Mitäs tästä nyt vielä sanoisi..? Odotin vain kuvauksen perusteella hillitöntä lukuelämystä ja tämä oli kyllä taas suurin pettymys hetkeen.

Kustantamo: Teos
Sivumäärä: 186
Kansi: Jussi Karjalainen & Maija Sarpo
Hissimusiikkia-kirjan takakansi oli suunniteltu hienosti cd-levymäiseksi. Eikä etukansikaan hullumpi ole!6 kommenttia:

 1. Kaunis on kansi! Harmi, ettei sisältö ollut yhtä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannen kauneutta ei ole kieltäminen ;)

   Poista
 2. Minäkin tuli lukemaan blogijuttua kauniin kannen houkuttelemana. :) Tuo CD-levy idea on mainio. Harmi, ettei sisältö ole samaa tasoa... ei tämä nyt oikein houkuttele minua lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joku voi pitää tätä loistavana, mutta minulta tämä ei kyllä suosituksia saa :/

   Poista
 3. Itse sain juuri loppuuun ja pidin. Ei helppo, ja välillä mietin haluanko lukea tätä, mutta joka tapauksessa pidin kovasti, etenkin kielestä ja ajatusten katkeilusta, hyppelehtimisestä, jonkinlaisesta länäolosta tässä hetkessä. Luin myös miehelle katkelmia mutta hän ei pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih olisinpa itsekin saanut tästä jotain irti! Mutta mukavaa, että pidit.

   Poista

Kiitos kommentista! :)