torstai 3. heinäkuuta 2014

Toni Karonen, Harri Honkala: Pelätkää Viiltäjää osa 2

Kirjoittaessani viidennestä Karim-sarjakuvien osasta, en voi olla spoilaamatta aiempia osia. Aiemmin kirjoittamani Karim-arvioni löydät täältä ja täältä.

Tuntematon Viiltäjä on tehnyt paluunsa 10 vuoden jälkeen! Ruumiita syntyy ja Turun Varissuon Ulkopuolisten porukka saa siipeensä. Ulkopuolisten johtaja Eko Bombata on kuitenkin varma kostostaan Viiltäjälle. Ulkopuolisten on kuitenkin oltava varuillaan, sillä Varissuon tapahtumia arvuutellaan jo uutisissakin. Eikä Suomen pääministeri Saarenheimo ole tyytyväinen Viiltäjän paluusta. Liittyykö pääministeri jotenkin Viiltäjään? Entä mitä järkyttävän menetyksen perheessään kokenut Karim tekee?

Luin Karimin tällä kertaa tietokoneen ruudulta. Onneksi kuvat ja tarina toimivat aivan hyvin siitäkin. Olin hyvin vaikuttunut tämän osan kannesta, minusta se on Honkalalta todella onnistunut piirros! Muutenkin tähän sarjakuvaan oli onnistuttu luomaan henkilöille todella hienoja ilmeitä ja eleitä. Silti huomasin, että muutamat kuvat henkilöistä eivät olleet läheskään niin yksityiskohtaisia kuin suurin osa sarjakuvasta. Onko kyse ollut tasapainon säilyttämisestä sivulla vai ns. tekstin korostamisesta kyseisessä ruudussa? Olen jo niin tottunut Harri Honkalan upeisiin ja tarkkoihin kuviin, että jotkut kuvista tuntuivat ihan eri piirtäjän tekemiltä. (En ole aiemmin asiaan kiinnittänyt huomiota, joten en osaa sanoa onko aiemmissa osissa ollut sama juttu) Lisäksi tällä kertaa silmään osui piirtäjän useasti käyttämä kikka lopettaa kohtaus, jossa henkilö kuvataan poiskäveleväksi. Tuohan se enemmän dramatiikan tuntua ja melko luonnollistakin lopettaa kahden ihmisen keskustelu siihen, että toinen lähtee pois. Pari kertaa sarjista lukiessa tuli silti tunne, että tuota tehokeinoa ylikäytetään.

Sarjakuvan juoni etenee taas mukavasti, eikä toimintaa puutu. (Alussa nähdään hyvinkin julma kohtaus...) Toni Karonen on taas ottanut kirjoittamiseensa mukaan inhimillisen otteen, hän tietää mitä kaikkea lukijalle tulee tarjota. Ristiriitaisia tunteita, väkivaltaa, arvoitusta, kyyneleitä.. Karim-sarjakuvat tuntuvat siltä, että ne voisivat tapahtua oikeasti.
Tällä kertaa keskitytään enemmän Viiltäjään ja hänen paluunsa aiheuttamaan myllerrykseen. Mutta Karim-fanina olisin tahtonut poikaa vähän enemmän mukaan tarinaan. Karim koki viime osissa rankkoja asioita, joiden seuraukset valkenevat nyt vielä selvemmin hänelle. Olisi ollut kiva tietää mitä kaikkea Karim tästä ajatteli ja mitä aikoo jatkossa tehdä. Pidin tässä osassa eniten juuri Karimin kotona käydyistä keskusteluista vihan, katkeruuden ja anteeksiannon välillä.

Odotan innolla mitä seuraavaksi :) Haluan vielä sanoa, että koen olevani hyvin kaukana kaikista poikien tappelusarjiksista ja Teräsmiehistä ja sellaisista. Mutta Karim on ollut minulle jokaisena osana todella hyvä lukukokemus ja voin suositella tätä huoletta myös naisille. Kuin dekkaria lukisi kuvien kera! Annan vielä Karimia tuntemattomille linkin hänen nettisivuilleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)