tiistai 26. elokuuta 2014

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Epäedustavin ottamani kirjakuva koskaan?! Mutta luin kirjaa koko eilisen päivän sängyssä pupukuvioisissa pyjamahousuissani, joten kuva on hyvin totuudenmukainen ;)
Asioita, joista Mia Kankimäen kirja kertoo: Kankimäen irtiotosta omasta elämästään, vuorotteluvapaasta, kiinnostuksesta Tyynynaluskirjan kirjoittaneeseen 1000 vuotta sitten eläneeseen hovineito Sei Shonagoniin, tutkimusmatkasta Kiotoon, hyvin pienistä tiedon murusista Seista, Kankimäen omista ja Sein kirjoittamista listoista.

Asioita, joista kirjassa pidin: Listoista. Väkersinhän omankin kirjan nimen mukaisen listani jo aamulla blogiin. Kirjoittajan rohkeudesta jättää 38-vuotiaan lapsettoman sinkkunaisen tavallinen arki, muutosta Kiotoon soluasuntoon muiden Japaniin muista maista muuttaneiden kanssa, arkisuudesta, elämästä ja tutustumisesta Japaniin kielitaidottomana. Pukeutumisesta Seiksi.

Asioita, joista kirjassa en pitänyt: Sein puhuttelusta. Ymmärrän tyylikeinon, mutta alkoi riipiä kun sivulla kappale alkaa viiidesti "Sei". Historiallisesta pohdinnasta sivukaupalla. Asioiden toistelusta. Kirjan tasaisuudesta ja siitä, etteivät tapahtumat tulleet iholle. Suuri maanjäristys Japanissa oli varmasti iso kokemus kirjoittajalle, mutta koko homma ei tuntunut minulle lukijana miltään.

Asioita, joita jäin pohtimaan: Miksi juuri Sei? Tuntui turhauttavalta kirjoittajan puolesta odottaa tietoja, joita ei ollut olemassa/saatavilla. Mahtoi olla ahdistavaa viettää päiviä Lontoossa kirjastossa, tai olla Kiotossa haahuilemassa, kun mikään ei edisty. Tai itse olisin pelännyt koko vuoden menevän hukkaan, jos etsimästäni ihmisestä ei löydy mitään tietoja ja hukkaan kaiken ajan kirjastossa nyhjöttämiseen.

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 380
Kansi: Piia Aho


4 kommenttia:

 1. ANNI MITÄ ei kirjastossa "nyhjääminen" ole hukkaan heitettyä aikaa!!

  Mutta joo, hyvin samoja fiiliksiä täälläkin. Vielä kun saisi itsekin ajatukset blogiin asti. Kiva arvio muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä miellän tieto-osaston niin tylsäksi, että siellä nyhjäillään ;) Kaunokirjallisuus-puolella vietetty aika on tietysti eri asia.

   Poista
 2. Onpa kivalla tavalla kirjoitettu arvio! saat sanottua muutamassa kappaleessa kaiken sen, mitä minäkin halusin sanoa ja mitä jo kirjoitinkin, mutta paljon pidemmän (ja tylsemmän) kaavan kautta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luinkin jo arviosi ja siellähän oli paljon hyviä pointteja mitä unohdin raapustaa ylös.... Hups.

   Poista

Kiitos kommentista! :)