lauantai 6. syyskuuta 2014

Kate Jacobs: Lohturuokaa

Viisikymppinen Augusta "Gus" Simpson on pitänyt vuosia suosittua ruoanlaitto-ohjelmaa CookingChannelilla. Kanavan päälliköt ovat kuitenkin huolissaan ohjelman katsojahävikistä ja Gusilta vaaditaan jotain uutta. Gusille hankitaan ohjelmaan työpari, kaunis ja nuori Espanjan ex-missi Carmen Vega. Gus ei ole ohjelman uudesta lisävahvistuksesta innoissaan, eikä myöskään tulinen ja intohimoinen Carmen pidä yhteisestä showsta. Kaiken lisäksi Gusin keittiöitä saapuvat sotkemaan hänen tyttärensä Sabrina ja Aimee, sekä Gusin ystävätär Hannah naapurista. Vielä pari miestä televisiokameroiden eteen ja draamaa on taattu koko tuotantokaudelle.

Kuulostaako monimutkaiselta kirjalta? 500 sivuun Jacobs on saanut sisällytettyä koko tarinan ja hahmot järkevästi kansien väliin ja alkuasetelma ei ole ollenkaan niin hankala kuin miltä kuulostaa. Lohturuokaa oli itseasiassa viihdyttävä ja helppolukuinen romaani televisiokokin maailmasta. Gusin lisäksi tutustutaan hänen tyttäriensä ongelmiin, salaisuuteen jota Hannah piilottelee ja Carmenin kunnianhimoisuuteen olla paras. Mielestäni ongelmia tai henkilöitä ei ollut liikaa, vaan kaikki sulautui hyvin pääjuonen viereen. Vähän koin häiritseväksi tosin, että henkilöiden kohtaamat ongelmat olivat aluksi melko suuria, mutta seuraavassa luvussa riita tuntui yhtäkkiä kadonneen.

Jacobsin kieli on hyvin pikkutarkkaa, suorastaan suloista kuvaillessaan jokaisen viltin pintaa ja kahvikupin väriä. Kuvailua ei oltu tehty jaaritteluksi! Jokaisen yksityiskohdan hehkutuksesta tuli mieleen ennemminkin vaikka blogien väritetty kiiltokuvapinta elämästä, tai asuntoesittelyiden parhaiden puolien korostaminen.

Kaunis kansi, joka kuvaa kirjan sisältöä hyvin. Kirja oli ihastuttava ja mukava lukea, muttei ammentanut elämääni mitään uutta. Nollasin tällä aivot hyvin viimeisinä lomapäivinä.

Kustantamo: Gummerus
Sivumäärä: 522
Suomentanut: Päivi Pouttu-Delière
Kansi: Istockphoto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)