lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun luetut


Kuukauden koosteen aika! Teen tämän ensimmäistä kertaa, joten vähän on vielä hakusessa mitä tähän tulisi kirjoitella (vaikka uskollisesti luenkin aina muiden kirjabloggaajien kuukausikoosteita).
Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, luin 8 kirjaa tammikuun aikana. Ihan kiva saldo, loman loppuminen otti heti veronsa, sillä vain kaksi viimeksi luettua kirjaa on luettu koulun alkamisen jälkeen. Lisäksi olen kahlannut puoleen väliin asti Julie Orringerin Näkymätöntä siltaa, joka on melko massiivinen 765 sivun olemuksellaan. Orringerista lisää ensi kuussa, kun saan sen loppuun asti. (Tähän asti todella ihana ja kiinnostava tarina. Kauhulla odotan mitä tuleman pitää sodan kynnyksellä olevassa Euroopassa.)

Kuukauden suosikkejani olivat ehdottomasti Tove Janssonin Taikatalvi ja Satu Grönroosin Lumen syli. Janssonin kirja oli yhtä ihana ja älykäs kuin aiemmillakin lukukerroilla ja Grönroosin kirjasta kirjoitin arvion tänne.
Reijo Mäen Sheriffi-kirjasta tehdyn leffan kävin katsomassa heti seuraavana päivänä siitä, kun sain kirjan luettua. Tykkäsin molemmista! Vaikka olin juuri lukenut kirjan, leffa tuntui aivan omanlaiseltaan tarinalta, mutta oli silti uskollinen alkuperäisteokselle.
Kuukauden pettymykset olivat Nicole Richien Totuus timanteista ja Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä. Richien kirjalta ei varmasti moni odottaisi sen kummempaa, mutta kyllä se silti lähestulkoon itketti huonoudellaan. Itkonen meillä oli lukupiirikirjana ja ensikosketukseni tähän suosittuun mieskirjailijaan, mutta jotenkin tarina jätti kylmäksi.

Stressaantunutta elämää vietetään taas täällä, mutta tarkoitus olisi nyt yrittää elellä rauhallisesti päivä tai edes viikko kerrallaan. Onneksi yhden mieltä vaivanneen asian sain pyyhittyä pois stressilistaltani pari viikkoa sitten, kun sain kesätöitä. Olen tosi innoissani ensi kesän hommistani, ja mukava ajatella ettei tarvitse kesällä yrittää elää pyhällä hengellä, kun opintotukea ei tipu.
Helmikuussa yritän järkyttävän korkean ja painavan tenttikirjakasan lisäksi hyökätä mahdollisimman monen romaanin kimppuun. Orringerin lisäksi olen suunnitellut lukevani muutamia muita kirjoja, kuten neljättä Harry Potteria, Varistytön toista osaa ja Finlandia-Juniorin voittanutta Maresia.

Miten teidän tammikuunne sujui? Mitä tuli luettua? Mitä nyt lukulistalla?

Edit// Jostain syystä olen tullut raapustaneeksi luettuihin Collinsin Vihan liekit, vaikka todellisuudessa luin Matkijanärhen eli Nälkäpeli-trilogian viimeisen osan. :)

15 kommenttia:

 1. Hyvä saldo sinulla! :) Koulun alku kieltämättä sotkee lukurytmiä vähäksi aikaa.

  Minulla oli aika tuottelias tammikuu, erityisesti bloggaamisen kannalta katsottuna. Sain monta rästissä ollutta tekstiä ulos :) Suunitelmien ja koosteiden tekeminen auttaa pysymään kartalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi vapauttava tunne, kun saa ne rästitekstit ulos... Helpompi jatkossa olla ajan tasalla bloggauksissa :)

   Mukavaa helmikuuta sinulle Ida!

   Poista
  2. Kiitos, samoin sinulle! :)

   Poista
 2. Tosi hieno lista ja peukutan kovasti kuukausikoosteita! Minä luin 13 kirjaa, joita kolme oli äänikirjoja. Blogattua ei sitten tullutkaan ihan yhtä monesta... Luin mm.kaikki kolme Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -kirjaa. Helmikuussa ehkä jotakin kevyempää, tosin aloittelin juuri Oatesin Sisareni, rakkaani, eli se siitä kevyestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierastin pitkään kuukausikoosteita blogissani, mutta oikeastaan tämä on aika hauska tapa summata kulunut kuukausi!

   13 kirjaa! Tosi mahtava saldo, ja oikeaa ajan hyötykäyttöä kun olet noin monta äänikirjaakin kuunnellut :)
   Minunkin pitäisi lukea vihdoin nuo Gardellin kirjat, kunpa helmikuussa saisin aikaiseksi...

   Poista
 3. Onnea kesätöiden saamisesta. Se on varmasti iso huoli pois mielen päältä. :) Maresi on omallakin lukulistallani, ehkä tässä kevään aikana koetan ehtiä sen pariin. En ole ko. kirjailijalta lukenut vielä mitään, vaikka hänen kirjojaan näkee säännöllisesti kirjablogien jutuissa. Eli alkaa jo tuntua, että tässä on yksi sivistysaukko paikattavana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätöiden saaminen oli niin iso onni ja vielä todella nopeasti! :)

   Totta, Maresia on kehuttu aivan huikaisevan paljon. Ei varmasti ole suotta palkintoa voittanut :)

   Poista
 4. Kuukausikoosteet ovat kivoja! Ja oletpa sinä ehtinyt lukea. Minä mietin, että lukisinko itsekin tuon Näkymättömän sillan nyt, mutta se on kyllä niin järkäle, että taidan toistaiseksi valita vielä jonkun ohukaisemman... Kun työharjoittelu alkaa, on ehkä vähän enemmän lukuaikaa ja sitten voisi kahlata muutaman paksukaisen!

  Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä alkaa harjoittelu! Onpa kivaa :) Harjoittelussa on tosiaan se ihana puoli, ettei tarvitse työpäivän jälkeen miettiä mitään älyllistä. Mutta sitten taas täydet työviikot yllättävät ja uuvuttavat aluksi...

   Suosittelen kovasti Orringeria! Mutta paksu se kyllä on...

   Hauskaa helmikuuta myös sinulle!

   Poista
 5. Kiva, että sait sen kesätyöpaikan!:) Itse en ole lukeut tuosta sinun lastaltasi yhtään kirjaa, mutta tuon Matkijanärhen aijon lukaista jossakin välissä. Innostusta sitä kirjaa kohtaa on kuitenkin laskenut aika lailla sillä olen kuullut todella paljon negatiivista palautetta siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkijanärhi oli ihan hyvä kirja, jotenkin koko trilogiasta vain tuli niin erilainen kuin mitä kuvittelin ensimmäisen osan jälkeen. Minusta trilogia ei kuitenkaan saanut ehkä ansaitsemaansa lopetusta, mutta kyllä se silti ehdottomasti kannattaa lukea! Herättää varmasti ajatuksia ja mielipiteitä :)

   Poista
 6. Ihana idea koota kaikki kuukaudessa luetut kirjat yhteen postaukseen. Lisäksi kiitos kirjavinkeistä!


  ajattelin-tanaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausikoosteet ovat tosi suosittuja kirjablogeissa, pakkohan minunkin oli siis viimein kokeilla :)

   Poista
 7. Onnea kesätyöpaikasta!

  Oletpas lukenut paljon, ja vielä stressin keskellä! Mäkään en erityisen innostunut ollut siitä Myöhempien aikojen pyhistä. Odotin paljon enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia :)

   Harmi, että Itkonen tuntui olleen meille kaikille vähän pettymys. Ja vielä Finlandia-ehdokas!

   Poista

Kiitos kommentista! :)