torstai 1. tammikuuta 2015

Uuden vuoden himotut

Kun eilen katsottiin taakse jäävää vuotta, tänään tahdon kirjoitella tulevasta vuodesta. Tai lähinnä omista lukusuunnitelmistani. Kuten monen kirjaintoilijan, myös minun yksi suosikkijutuistani on erilaisten kirjalistojen ja lukusuunnitelmien laatiminen. Asetin tänään Goodreadsiin omaksi luettujen kirjojen vuositavoitteekseni 95. Melkoinen tavoite, mutta tätä varmasti helpottaa se että aion lukea tänä vuonna vain hyviä kirjoja ;) Jostain syystä olen aina silloin tällöin pakottautunut lukemaan kirjan joka ei kiinnosta minua tippaakaan, mutta se on ollut niin hypetetty etten ole malttanut jättää väliinkään. Nämä lukukokemukset ovat olleet ihan keskinkertaisia, mutta en silti enää viitsi velvoittaa itseäni tuollaiseen.

 Aion myös ottaa vähän rennomman otteen blogini kanssa. Blogi on ollut pystyssä ja aktiivisena reilun kolmen vuoden ajan. Viime viikkoon mennessä olin jättänyt vain yhdestä kirjasta bloggaamatta. Jouluaattona sitten luin Charles Dickensin Joululaulun, josta pidin mutta kirja ei herättänyt niin paljoa ajatuksia että olisin siitä saanut arvion kyhättyä. Tämän jälkeen sain vihdoin loppuun Suzanne Collinsin Vihan liekit, josta pidin kovasti. Mutta tämäkään ei antanut kipinöitä kirjoittamiseen, joten päätin antaa olla. Tulevaisuudessa aion arvioida edelleen kirjoja tasaiseen tahtiin, mutta jätän pois ne teokset joista ei tunnu luontevalta kirjoittaa. Suunnittelin myös toteuttavani tammikuun lopusta alkaen kuukauden koontipostauksia, joista uteliaat voivat kurkkia mitä muuta olen arvioitujen kirjojen lisäksi lukenut.

Mutta mitä sitä sitten lukisi? Haluaisin keskittyä omassa hyllyssäni odottaviin aarteisiin, sillä lukemista vartenhan ne kirjat on sinne hankittu :) Lukemattomia riittää kolminumeroiseen lukuun asti ja tänä vuonna aion harkita myös tarkemmin tulevia kirjaostoksiani, jottei hyllyyn kerry huonoja ostoksia tai rahaa kulu turhaan. Yritän lukea tänä vuonna mahdollisimman fiilispohjaisesti, mutta koska minulla on koko vuosi edessä voisin listata alle muutaman kirjailijan joihin haluan tutustua vuonna 2015.

Kirjailijat, joiden kirjoja haluan lukea tänä vuonna: 

 • Rick Riordan, olen nähnyt kaksi Percy Jackson-elokuvaa, joista en kovin vakuuttunut. Mutta Kreikan mytologia kiinnostaa minua ja uskon kirjojen olevan roimasti leffoja parempia.
 • Cassandra Clare, paljon hypetetty The Mortal Instruments -sarjan ensimmäinen osa odottaa jo lukemistaan.
 • Jodi Picoult, omistan Picoultin kaikki kolme suomennettua kirjaa, jotka olen kiinnostavien teemojen myötä hankkinut hyllyyni.
 • Jonas Gardell, en ole kuullut kenenkään sanovan pahaa sanaa hänen kirjoittamastaan Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogiasta.
 • Virpi Hämeen-Anttila, jostain syystä minulle on kertynyt Hämeen-Anttilan kirjoja jo melkoisen monta! Kirjailijan teokset vaikuttavat kuitenkin laadukkailta ja helppolukuisilta, joten aika viimein tarttua näihin.

Mitä sinä haluat lukea tänä vuonna?

20 kommenttia:

 1. Hämeen-Anttila on jäänyt minultakin lukematta, ehkä tänä vuonna. Gardellin kirjoista tehty tv-sarja oli vaikuttava ja liikuttava. Ehkä luen kirjatkin joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämeen-Anttilalla on ainakin reilu määrä ilmestyneitä kirjoja, jos jää koukkuun ;)

   Poista
 2. Kiinnostavia kirjailijoita sun listallas! Enpä olekaan muita lukenut kuin Picoultia, ja sitä voin kyllä suositella. Siitä on kyllä vuosia kun olen hänen kirjojaan lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti Picoultin lukemista! Voisi lukea ensimmäisen jo tammikuussa :)

   Poista
 3. Minä ajattelin lukea Riordanin ja Claren kirjat uudelleen ja tutustua myös tuohon Gardellin trilogiaan, koska olen kuullut siitä niin paljon hyviä juttuja. Klassikoita meinaan myös lukea enemmän tänä vuonna.

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, unohdin klassikot kokonaan! Niitäkin on on luettava!! Mutta mukavaa, että meillä on samoja suunnitelmia :)

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 4. Aion lukea omasta kirjahyllystäni paljon, koska sinne on kasaantunut vuosien (lähinnä viimeisten) aikaan aikamoinen kasa kirjoja, jotka "luen sitten joskus". En aio kokonaan luopua uutuuskirjoistakaan, koska ne kiinnostavat aina!

  Ajattelen myös tutustua joihinkin kirjailijoihin tänä vuonna (vihdoin), esim. Kerstin Ekman, Margaret Atwood (tai lukea hänen teoksensa uudelleen) jne.

  Hyvää lukuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari a, nimenomaan! Minullakin on paljon tuollaisen " luen sitten kun"-kirjoja. No, sittenhän ne on myös luettava ;)

   Margaret Atwoodia minunkin pitäisi lukea.. :)
   Hyvää alkavaa vuotta myös sinulle!

   Poista
 5. Percy Jacksonit ovat kirjoina paaaaljon parempia kuin elokuvina. Eli kannattaa ehdottomasti tutustua Rick Riordanin kirjoihin! :)

  VastaaPoista
 6. Itse kartoin myös tuota Percy Jackson sarjaa niiden elokuvien takia, mutta nyt kun olen lukenut kyseisen sarjan niin en voi kuin suositella sitä! Suosittelen myös tuota The Mortal Instrument sarjaa, vaikka siinä on omat puuttensa niin itse ainakin pidän siitä sarjasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Odotan noiden molempien lukemista kovasti! Veikkaan, että aloitan ensin noista Percyista, kun ekat osat ilmeisesti kuitenkin ovat aika nuorille suunnattuja.

   Poista
 7. Picoult ja Gardell <3

  Minä olen ajatellut olla radikaali myöskin ja lukea vain hyviä kirjoja, hah! Sen suurempia lukusuunnitelmia en tee, mutta oman hyllyn kirjojen parissa tulee varmasti vietettyä aikaa, sillä siellä on niin monta helmeä, jotka haluan lukea.

  (Luetaanhan lukupiirissäkin vain hyviä kirjoja, joohan?!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain hyvien kirjojen lukeminen tarkoittaa myös uskallusta jättää huonot kesken. Siinä on ainakin minulle harjoiteltavaa koko vuodeksi :)

   No luetaan! Haha!

   Poista
 8. Picoultia voin kyllä suositella, ehdottomasti yksi suosikkikirjailijoistani (ehkä 11 hänen kirjaansa omassa hyllyssänikin puhuu asian puolesta). :)

  Itse sain juuri tuon Gardellin trilogian ensimmäisen osan juuri joululahjaksi, joten toivokaamme, että se on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11! Oho! Mitkä ovat sinun suosikkisi häneltä?

   Gardellilta odotan aika paljon, mutta uskon sen täyttävän odotukset :)

   Poista
  2. Kaikki kolme suomennettua on tosi hyviä. Eniten ehkä pidin Koruttomasta totuudesta. Sisareni puolesta oli kuitenkin ensimmäinen Picoult, jonka luin, joten se jätti aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Englanninkielisistä tällä hetkellä ehdoton suosikkini on The Pact, johon viitataan myös 19 minuuttia kirjassa. :)

   Poista
  3. Okei! :) Pitääkin harkita sitten englanniksi lukemista, jos noihin hyllystä löytyviin ihastun :)

   Poista
 9. Gardellin trilogia on loistava (ja kauhean surullinen), suosittelen! Percy Jacksoneista olen nähnyt vain ensimmäisen elokuvan, toista en ole vaivautunut katsomaan. Leffoissa hyvää on vain Logan Lerman (♥), mutta kirjat ovat parhautta. Leffat eivät ole niihin verrattuna mitään.

  Onnellista uutta vuotta ja mainoita kirjallisia seikkailuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeii, kiitos Kirjaneito suosituksista! :)

   Ihanaa ja kirjaisaa uutta vuotta sinulle!

   Poista

Kiitos kommentista! :)