lauantai 28. helmikuuta 2015

Helmikuun luetut


Hassua, ettei helmikuussa ole kuin pari päivää vähemmän kuin tavallisessa kuukaudessa ja silti se tuntuu niin paljon lyhyemmältä. Kuukauden lyhyydestä huolimatta ehdin opiskella ahkerasti, lukea 9 kirjaa ja jopa vähän lomailla.

Kuukauden top3:seen kuuluu ehdottomasti Orringerin Näkymätön silta, Genovan Edelleen Alice ja Gavaldan Karkumatka. Kaksi ensimmäistä olivat todella hyviä tarinoita ja niin koskettavia! Haluan suositella niitä ihan jokaiselle. Erityisesti Genovan romaani on nyt ajankohtainen, kun kirjasta tehty elokuva tulee teattereihin maaliskuussa. Gavaldan kirjan luin hetken mielijohteesta ja yllätyin positiivisesti! Pitääkin lukea enemmän hänen kirjojaan, vaikka olen tosin kuullut ettei hänen uusimpansa "Lempi ei ole leikin asia" yllä aiempien tasolle.

Helmikuun tietopaketti oli vuoden 2012 Tieto-Finlandian voittanut Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut. Opin paljon kirjaa lukiessani, mutta mietin mahtaakohan siitä osa olla jo vanhentunutta tietoa? Kirjassa Lappalainen ainakin puhui muutamista tulevista muutoksista ja olisi kiva tietää ovatko ne vaikuttaneet eläinten hyvinvointiin mitenkään. Kirjassa oli silti mielestäni aika paljon toistoa ja kuluttajan kannalta turhaakin tietoa poliittisista asioista. Riippuu tietysti lukijasta kuka jaksaa syventyä kyseiseen asiaan lakipykälien ja kansainvälisestä näkökulmasta katsoen. Minä toivoin vain saavani tietää vastauksen takakannen kysymykseen "Miten ruokasi eli elämänsä?" ja sen selvensi erinomaisesti kana, broileri, sika ja lehmä -nimiset luvut. Mielenkiintoinen kirja joka tapauksessa, tuskin olisin tullut lukeneeksi tätä lähiaikoina, jollen olisi vetänyt tätä TBR-purkistani.

Kuukauden pettymykset olivat Jari Tervon Jarrusukka (miten se olikin niin surkea!), Erik Axl Sundin Unissakulkija ja viime vuoden Finlandia-Juniorin voittanut Maria Turtschaninoffin Maresi. Maresin ansiot kyllä tunnistan, kirja oli hyvin kirjoitettu ja sillä on varmasti omat faninsa. Minun odotuksiini kirja vain ei oikein osunut. En myöskään oikein ymmärtänyt Varistytön jatko-osan Unissakulkijan maailmaa. Miksi pihistellä ja jaaritella 300 sivua ja viimeisten 100 sivun aikana vasta antaa jotain tapahtuakin? Dekkarin tulee olla juonivetoinen koko ajan! Toivottavasti viimeinen osa Varjojen huone ohittaa tämän tylsimyksen ja kipuaa Varistytön kanssa samalle tasolle.

Maaliskuun lukusuunnitelmat ovat vielä auki, mutta tänään on pakko aloittaa vielä joku tosi hyvä kirja. Kolme viimeisintä lukemaani kirjaa kun pääsivät kaikki kuukauden pettymyksien listalle, niin kaipaan jotain mielekästä.. Ehdotuksia?

14 kommenttia:

 1. Edelleen Alice kiinnostaa kovasti, täytyy muistaa laittaa se vihdoin lukulistalle. Lukemiseksi voisin suositella Piiraan maku makeaa, se oli oma suosikkini tämän kuun kirjoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kovasti Genovan kirjaa! Varsinkin minulle sh-opiskelijana romaania oli kiinnostavaa lukea potilaan näkökulmasta.

   Ja Bradleyn kirjaa hypistelin eilen, mutta päädyin lukemaan yhden toisen kirjan ensin. Pakko kyllä lukea tämä pian! :)

   Poista
 2. Oletpas ehtinyt lukea paljon! Olen joskus muistaakseni lukenut Gavaldaa, mutta muistikuvani ovat aika heikot... voisiko hänellä olla jotain lukupiiriin sopivaa? ;)

  En ole lukenut itse Lappalaisen kirjaa, enkä siis tiedä mitä näillä tulevilla muutoksilla oltaisiin voitu tarkoittaa. Mutta kirjamessuilla olin kuuntelemassa hänen haastatteluaan, oli mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yksi toinenkin Gavalda, mutta se on taas todella paksu verrattuna tuohon reilun sadan sivun Karkumatkaan. Pitää katsella jos löytyisi joku sopiva ;)

   Yksi tuleva muutos liittyi äitipossujen jaloitteluun ja mahdollisuuteen päästä useammin pois häkistä imetysaikana, ja sen oli mielestäni määrä tapahtua melko pian kirjan julkaisun jälkeen. Kannattaa lukaista :)

   Poista
 3. Näkymätön silta houkuttelee. On ollut lukulistallani kauan ja hankin sen myös kirjahyllyyni. Olen lukenut siitä pelkkiä kehuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, Näkymätön silta on todella hyvä! En ole myöskään kuullut kenenkään sanovan, ettei pitäisi siitä :) Kimppuun vain ;)

   Poista
 4. Mulla sama kun Mari a:lla. Näkymätön silta (tosin engl.kielisenä) on odottanut hyllyssä jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan Näkymättömälle sillalle lämpimät suositukseni :) Todella hieno tarina. Englannin kieli nostaisi omaa rimaani lukea tuo tiiliskivi, mutta tuskin se mitenkään ylitse pääsemättömän vaikeaa tekstiä on. Suomennos ainakin oli sujuvaa. Sama kuin Mari a:lle, eli kirjan kimppuun!

   Poista
 5. Näkymätön silta on mennyt minulta täysin ohi silmien, mutta otan vinkin talteen. Kuulostaa ihanalta kirjalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos innostut siitä! Se on tosi mieleenpainuva!

   Poista
 6. Tuo Edelleen Alice täytyy ehdottomasti lukea, leffa alkoi kiinnostaa sen verran paljon, kun Julianne Moore sai siitä Oscarinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuon Oscar-voiton myötä odotan leffaa entistä enemmän :)

   Poista
 7. Olet ollut kyllä tosi ehtiväinen! Mulla on kans tuo Näkymätön silta odottelemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymätön silta on tositosi hyvä! Myönnän ehkä vähän säästelleeni sitä hyllyssäni, mutta onneksi päätin vihdoin lukea sen kirjan suuresta koosta riippumatta :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)