lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viikonlopun luettavat

Miten ironista onkaan, että kun taas saa jättää tenttikirjat lipaston laatikkoon pariksi viikoksi, niin lukupiirikirjaksi tuli valittua niin pitkäveteinen ja vaikealukuinen kirja, jota saa lukea lähestulkoon koko sen ajan, kun ei koulukirjoista tarvitse huolehtia.... Luen siis tällä hetkellä maanantain lukupiiriin tuota José Saramagon Oikukas kuolema -kirjaa ja onneksi sitä ei ole enää paljoa jäljellä! Perjantaina hyppäsin bussiin pienelle kiertoajelulle, että sain luettua tuota ja tänään istuin kirjaston nojatuoliin toviksi. Tykkään lukea kyseisissä paikoissa siis muutenkin, mutta tätä en vain yksinkertaisesti pysty lukemaan kotona... Tietokone, televisio houkuttelevat liikaa siinä vierellä.
En tiedä jaksanko blogata kirjasta enää erikseen, mutta luulen tämän jäävän viimeiseksi Saramagokseni. Sen lisäksi, että herran kirjoitustyyli on uskomattoman raivostuttava, niin olisi myös kiva saada sinne tänne jokin kappalejako tai edes piste. 
No, huomenna minun pitäisi saada luettua tämä loppuun asti ja tiistaina voinkin sitten kaivaa mielenterveyspotilaan hoitotyön kurssikirjat esille. Heh. 

Saramagon rinnalle aloitin onneksi Jennifer E. Smithin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea ja voi että tämä on ihana! Juuri täydellisen kevyt tämän hetkiseen mielialaani ja itse tarinakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen lukenut tästä vasta noin neljäsosan, mutta koko kirjassakin on vain reilu parisataa sivua, joten toivon saavani tämän myös loppuun viikonlopun aikana :)  

Jatkoa edelliseen postaukseen... Tänään aloitin muuttolaatikoiden täyttämisen Pottereilla ja Janssonin kirjoilla + muilla muumiteoksilla. Ja kyllä kuulkaa painaa! 
 Muiden viikonlopun kirjasuunnitelmia? :)

10 kommenttia:

 1. Voi, Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on aivan ihana!! Ihanan kevyt ja helppo, muttei kuitenkaan mitään höttöä. Minulla on kesken Rainbow Rowellin Eleanor & Park, ja se tulee valmiiksi jos ei tänään niin huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, ainakin siitä osuudesta minkä olen tähän mennessä lukenut! :)
   Rowellia minunkin pitäisi lukea... Toivottavasti Eleanor & Park on hyvä :)

   Poista
 2. Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea tosiaankin on aivan ihana! Minun viikonlopun kirjasuunnitelmani ovat menneet vähän pipariksi, koska menin koukuttumaan Sherlockiin, mutta nyt on kaudet katsottu joten enköhän vieroitusoireisena jotain piakkoin lue ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, Netflix on kyllä välillä kirjaharrastajan pahin vihollinen. Minunkin piti aloittaa eilen yhden sarjan katselu, mutta en vielä jaksanut... Lukemismotivaatio on siis toistaiseksi turvassa ;)

   Poista
 3. Minulla odottaisi hyllyssä Saramagon Elefantin matka, mutta vähän kyllä pelottaa tarttua siihen, en ole herran tuotoksia ennen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehh.. No täytyy sanoa, etten todellakaan voi suositella oman kokemukseni perusteella. Oikukas kuolema ei goodreadsin mukaan ole parasta Saramagoa, mutta koen kärsineeni tarpeeksi kokeillakseni uudestaan. Mutta onneksi mielipiteitä on monia ja jotkut pitävät hänen kirjoistaan valtavasti :) Aloita ja kokeile, kyllä sen sitten voi jättää kesken!

   Poista
 4. Yritin kans joskus lukea tuota Oikukasta kuolemaa. Luovutin parinkymmenen sivun jälkeen, vaikka Saramagon Kertomus näkevistä oli ihan jees ja Kertomus sokeudesta yksi merkittävimmistä ja mieleenpainuvimmista lukukokemuksista ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännää, miten saman kirjailijan kirjat voivat erota toisistaan noin paljon! Tai tottakai voivat, mutta Saramagolla on niin omanlaisensa, helposti tunnistettava tyyli, joten luulisi kaikkien olevan kuitenkin melko samanlaisia. Oletko blogannut Kertomus sokeudesta? Tuli uteliaisuus käydä kurkkaamassa, vaikka omalle lukulistalle sitä en olekaan lisäämässä :)

   Poista
 5. Huuuh olen tuossa Saramagossa sivulla 102, ja vaikka en edes inhoa kirjaa erityisen syvästi, tuntuu vähän mahdottomalta saada sitä luettua. MUTTA KYLLÄ AION SEN LUKEA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei melkein puolivälissä..You can do it! MINÄKIN sain sen luettua ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)