perjantai 29. toukokuuta 2015

Kirjoja kesäksi


Kävin eilen kirjakaupassa vähän lahjomassa itseäni kesäloman kunniaksi. Lähdin alunperin kohti kauppaa tuo ihanan vaaleanpunainen Parfyymin salat takaraivossani, mutta en voinut vastustaa kiusausta törsätä myös romaaniin.

Tuon hajuvesiopuksen ilmestymistä olinkin jo hetken odotellut, mutta päätin sittenkin antaa kirjan odottaa kaupassa pari viikkoa. Eihän sitä ole mitään järkeä ostaa, kun en kuitenkaan ehtisi sitä ennen lomaa lukea :) No, nyt alkoi se kesä ja sain vihdoin hakea kirjan omakseni! Tutustuminen parfyymien historiaan, valmistusmenetelmiin ja 100 tärkeimpään tuoksuun maksoi 29,95 e. Olen tänään ehtinytkin tätä kirjaa jo jonkin verran lukea ja tosi mielenkiintoinen tietopaketti! Suosittelen ehdottomasti hajuvesistä kiinnostuneille :)

Toinen ostamani kirja oli Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Tämän suomentamista odotin todella kuumeisesti, mutta sen ilmestyessä kauppoihin lukuaikaa oli liian vähän, että olisin malttanut käyttää vajaat kolmekymppiä. Tämän aion aloittaa aivan näinä päivinä! Ihanaa, kun on hyvä kirja odottamassa :)
Olen muuten pannut merkille, että joidenkin uutuuskirjojen (kuten tämän Doerrin kirjankin) takana on erilaisia hashtageja. Tietääkö joku mikä idea siinä on? Tai siis tiedän mikä on hashtag, mutta miksi niitä on painettu kirjan takakanteen?

P.S. En vain voinut olla hykertelemättä ääneen, kun löysin Harry Potter - Suuren otuskirjan yleisteokset-osastolta. En tiedä mitä määritelmä yleisteokset tarkalleen ottaen kattaa, mutta en nyt ehkä silti odottanut näkeväni Suurta otuskirjaa siellä ;)

16 kommenttia:

 1. Tulet nauttimaan varmaan molemmista kirjoista, mutta vain toisesta osaan sanoa, että Kaikki se valo jota emme näe on todella vetävä kirja, joka ei unohdu kun kirjan kannet ovat sulkeutuneet.

  <3

  VastaaPoista
 2. Kaipa hashtagien ideana on vain, että jos kirjasta puhuu somessa voi laittaa virallisen hashtagin perään, jolloin kaikki kirjaa koskevat päivitykset ovat saman hashtagin alla ja keskustelu voi käynnistyä? Tai sitten ainakin vaikuttaa tosi some-tietoiselta. :D Kaikki se valo jota emme näe, on joka tapauksessa hieno kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Ehkäpä jotain sen suuntaista.. :)

   Jee, kiva että sinä tykkäsit siitä!

   Poista
 3. Huomasin, että ainakaan Twitterissä ei tuolle kirjalle keksittyjä hashtagejä ollut monikaan edes käyttänyt. Ilmeisesti sitä somenäkyvyyttä ei noin vain itse hallita.
  Kaikki se valo on kuitenkin mahtava kesäkirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! No eipä näköjään :)

   Toivottavasti minäkin tykkään tästä, kun niin paljon hehkutettu!

   Poista
 4. Enpä oo tuollaisesta hajuvesikirjasta kuullutkaan! Ja toi toinen olis niin kiva lukea, kansikin aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut Minervan katalogista sitä huomannut, vaan Stokkan kantislehtisestä vasta bongasin! Onneksi vasta silloin, niin ei tarvinnut montaa viikkoa odotella :p

   No sanos muuta, tuollaiset kannet vetoaa minuunkin :)

   Poista
 5. Ah, Kaikki se valo jota emme näe. Toivottavasti pääsen lukemaan sen pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, tätä on kyllä hypetetty ihan hirvittävästi :)

   Poista
 6. Kuulostaapa ihanalta kirjalta tuo Parfyymien salat! Pitääpä pistää nimi muistiin ensi kirjakauppa käyntiä odottamaan.


  ajattelin-tanaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan helmi ainakin tämmöiselle tuoksufriikille kuin minä :)

   Poista
 7. Kaikki se valo odottaa omassa hyllyssä. Toivon niin tykkääväni kun siihen joskus ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole vielä ehtinyt tämän pariin! Toivottavasti tykästymme ;)

   Poista
 8. Doerrin Kaikki se valo jota emme näe lähti itselläni juuri loppua kohti, ja se on ollut todella vetävä tapaus. Doerr kirjoittaa todella kauniisti ja kiinnostavasti, ja tämän kuvaus sokean Marie-Lauren elämästä on todella onnistunutta ja yllättävääkin. Hashtageista taas sen verran, että Simon kommentti yllä osuu asian ytimeen - ne tuntuvat vähän turhilta, kun kirja-arvioita löytää melkein nopeammin googlettamalla kirjan tai kirjailijan nimen. Voi olla että tulevaisuudessa tilanne saattaa muuttua, mutta tällä hetkellä niistä ei tunnu olevan ihan hirveästi iloa. -Petter

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, hashtagit ovat turhia myös minulle kun en käytä twitteriä tai instagramia, missä hashtageja on enemmän käytössä.. Mutta eihän sitä tiedä mikä on tilanne muutaman vuoden kuluttua, voiko enää edes blogata ilman hashtageja ;)

   Ja Doerrin kirja on minulla vieläkin lukematta! Voi kauhistus... :/

   Poista

Kiitos kommentista! :)