tiistai 12. toukokuuta 2015

Miltä meidän yöpöytä näyttää?

 Tai tarkemmin kutsuttuna sängynpääty. Edellisessä asunnossa sängynpäätymme oli vuorattu kirjoilla, mutta nyt halusin käyttää sitä käytännöllisemmin (oli vähän hankalaa, kun puhelinkaan ei meinannut mahtua siihen :D) ja ehkä jopa hieman sisustella sitä. No, sisustaminen on vielä vaiheessa (oikeastaan sitä ei ole edes aloitettu), mutta ajattelin kuitenkin näyttää mitä meidän yöpöydällä on!


Yöpöydän vasen puoli on yleensä minun käytössäni ja sieltä löytyy tärkeän ja mahtavan Paavo Pesusieni-kokoelman lisäksi aina jokin huulirasva ja muu voidepurkki sekä ainakin yhdet lukulasit. 

Pöydälle on kasattu myös suurin osa tällä hetkellä kesken olevista kirjoista. Ylin kirja on nimeltään Mies, joka rakasti järjestystä ja sen kanssa on itseasiassa vähän kiire jo, sillä sitä pitäisi käsitellä huomisen lukupiirissä! No, onneksi huomenna on vapaapäivä niin voi lukea vähän yölläkin.. :)
Youtuben ihmeellisestä maailmasta nappasin kirjasuosituksen Richard Carlsonin Älä hikeenny pikkuasioista ( Don't sweat the small stuff and it's all small stuff) ja tänään sain viimein haettua sen kirjastosta. Vaikuttaa ihan sopivan yksinkertaiselta ja luettavalta opukselta, jos vaikka saisin jonkun vinkin stressittömään ja ahdistusvapaaseen elämään. En ole oikeastaan ikinä lukenut mitään tällaisia elämänhallintaoppaita, ja olen suhtautunut niihin vähän huvittuneesti, mutta katsotaan mitä tuleman pitää.
Parin viikon kuluttua on kevään viimeinen tentti ja sitä varten yöpöydällä majailee yksi koekirjoista eli tuo Psykiatria. 
Pohjan alimmaisena, muttei vähäisimpänä on neljäs Harry Potter, jolle minulla on ollut viime päivinä harmittavaisen vähän aikaa! Kirja on ihan superkiinnostava ja jännä, mutta kokeeseen luku ja työharjoittelu, tiedättehän... :/ 


Poikaystävän puolelta löytyy itseasiassa vielä minun TBR-purkkini ja meidän molempien käytössä oleva herätyskello.
Valtaistuinpeli on ollut käynnissä jo muutaman kuukauden, mutta tänään sain kuulla, että kirja alkaa lähestyä loppuaan, joten iltapäivän kirjastoreissullani lainasin puolisolle sarjan seuraavan osan odottelemaan vuoroaan. (Yöpöydälle kuuluu myös tietysti lukuvalo, mutta se on niin koruttoman näköinen, että jätin sen kuvaamatta.)

Sellaista! Mitäs kirjoja teillä on yöpöydällä?

11 kommenttia:

 1. Kivan näköistä! Minun Paavo Pesusieni-kokoelma on kirjahyllyssä, tosin siihen ei kuulu kuin Paavo ja Jalmari :D Yöpöydällä sen sijaan majailee käsirasvojen ja muistilappujen lisäksi aika pino kirjoja jotka on joko kesken, melkein aloitettu tai jotka pitäisi lukea seuraavaksi. Mm. Vuonna 1984, Maresi, muutama sarjakuva ja yksi dekkari. Onneksi pino on pienenemään päin, enkä anna itselleni enää lupaa käydä kirjastossa, kun ne omankin hyllyn kirjat piti lukea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo ihanaa toinenkin Paavo-fani! Ihan harmittaa, että kokoelmastani jäi nyt uupumaan vielä kaksi hahmoa, mutta toisaalta hyvä että Jalmari löytyy molemmilta, se on tärkein ;)

   Minäkin koitan vähän keskittyä enemmän oman hyllyni kirjoihin, mutta toisaalta Suomessa on niin hieno kirjastojärjestelmä, että miksipä sitä ei hyödyntäisi! Mutta toisaalta liian iso kirjapino yöpöydällä vähän ahdistaa ainakin minua...

   Poista
 2. Onpa siisti yöpöytä. Tai siis sängynpäätytaso. Minäkin haluaisin tuollaisen päädyn, mutta ei ole nyt mahdollista. Se kyllä varmaan räjähtäisi kirjoista. :D

  Tällä hetkellä minulla ei ole yöpöytää ollenkaan. Kesken olevan kirjan (tai kirjat) pudotan lattialle yöksi, muuta yökamaa en enää tarvitse.

  Olen muuten "traumatisoitunut" tuosta Richard Carlsonin Älä hikeenny pikkuasioista -kirjasta. Sain sen joskus sata vuotta sitten lahjaksi silloiselta miesystävältäni ja olin saada raivarit. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sängynpääty oli kyllä hyvä ostos! Sen sivuissa on vielä isot syvennetyt hyllyt, johon saa paljon paljon kirjoja. Ikea-laadun on kyllä huomannut parin muuton yhteydessä, en tiedä kestääkö se enää yhtään siirtelyä..

   Ja yöpöydätön elämä! Huh, itse en usko että pärjäisin, mutta toisaalta jos siihen ei olisi muuta laitettavaa kuin pari kirjaa niin... :)

   Haha, Carlsonin kirja ei ehkä ole sellainen mitä itsekään haluaisin pyytämättä saada lahjaksi :D

   Poista
 3. Minulla on samanlainen herätykello. Ääni on aivan hirveä - mikä on hyvä juttu, sillä säikähdykseen herää tehokkaasti :D Huolestuttavaa on, että alan pikkuhiljaa tottua tuohonkin ääneen...

  Hauska bloggausidea! Ehkä itsekin hyödynnä tätä pahimmn blogijumin aikan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tehokas herätyskello! :D Yleensä käytän sitä ns. varaherätyksenä, juurikin sen hirveän räminän takia. Kannustaa heräämään jo puhelimen herätykseen ja äkkiä tämä kello off-asentoon, ettei se vaan soi :D

   Idistä saa hyödyntää vapaasti ;)

   Poista
 4. Kiva postaus!

  Minulla ei ole yöpöytää varsinaisesti, on vain hyllyn kulma, jossa pidän puhelinta ja ehkä hiuspompulaa. =D En ole enää pitkiin aikoihin lukenut kirjaa iltaisin, joten sille ei tarvitse olla paikkaa. Joitakin vuosia sitten vielä luin toisinaan ennen nukkumaan menoa. (Silloin minulla olikin yöpöytä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oho, jännää ettei kaikki lue iltaisin. Minulle se on aina ollut ihan pakollinen rauhoittumiskeino.

   Poista
 5. Myöhäinen kommentointi, mutta pakko sanoa, että itselle lukeminen on rauhoittumiskeino iltaisin. Jotenkin sitä käy ihan kierroksilla jos ei edes muutamaa sivua lue. Hyvän mielen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäisetkin kommentit ovat silti ilo, Mari! :) Minustakin iltalukeminen on ihana rentoutuminen ja taatusti saa unen päästä kiinni, jollei ole joku tosi jännä kirja kyseessä.. ;) Et uskokaan minkä mellakan nostin, kun puoliso ehdotti että siirtäisimme toisen televisiomme makuuhuoneeseen! Ei tässä huushollissa!

   Poista
 6. Onpas kiva idea tuo TBR - purkki! :D Itse olen arponut netin arvontakoneella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)