sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäkuun luetut

Toukokuussa minulle kävi vähän nolosti, enkä saanut luettua yhtään kirjaa loppuun. Kesäkuussa meni jo mukavammin, ja sain kirjasaldoksi seitsemän.

 ♥ J.K. Rowling / Harry Potter ja liekehtivä pikari
 ♥ Terhi Rannela / Punaisten kyynelten talo
 ♥ Tove Jansson / Kesäkirja
 ♥ Josephine Fairley & Lorna McKay / Parfyymien salat
 ♥ H.E. Bates / Oi ihana toukokuu
 ♥ Jesse Andrews / Maailmankaikkeuden huonoin elokuva
 ♥ Sophie Kinsella / Himoshoppaaja vierailla mailla

Yhteensä 7 kirjaa, yhteensä 2105 sivua.

Rowlingin ja Rannelan kirjat tekivät alkukuusta minuun todella suuren vaikutuksen! Viisi pusua Rowlingille ja Rannelalle reilut neljä. Punaisten kyynelten talo on mielestäni valtava taidonnäyte suomalaiselta kirjailijattarelta ja kirjan luettuani etsinkin parin tunnin aikana erilaisia haastatteluja ja videoita Rannelasta tähän kirjaan liittyen. Suosittelen ehdottomasti, mutta pienen kuvotusvaroituksen kera....

Parfyymien salat oli kirja, jonka ostin itselleni kouluvuoden päättyessä lahjaksi. Ja tämä olikin tosi hyvä tietokirja! Kirjaa oli selvästi ollut tekemässä alan ammattilaiset ja tuoksujen ystävät.
Tove Janssonin Kesäkirjalle olin ladannut vähän liikaa odotuksia. Kirja oli hyvä, mutta odotin jotain tosi tajunnanräjäyttävää.

Oi ihana toukokuu ja Maailmankaikkeuden huonoin elokuva olivat sellaisia lukukuun maltillisia pettymyksiä. Eivät ne huonoja olleet (Andrewsin varsinkaan), mutta odotin näissäkin vähän jotain enemmän.
Kinsellan Himoshoppaaja-sarjan toinen osa oli oiva kirja helpon luettavan nälkään. Raivostuttava ja höpsö päähenkilö Beckysta, sain taas annoksen muutamaksi kuukaudeksi ainakin :D


Toivottavasti heinäkuussa helteet jatkuvat ja energiaa riittää edelleen kirjojen lukemiseen! Minulla on nimittäin melko paljon kirjoja mielessäni, jotka haluaisin ehtiä lukemaan ennen syksyä... Lisäksi yritän saada jostain paukkuja blogin tiheämpään päivittämiseen :)

Hilpeää heinäkuuta!

6 kommenttia:

 1. Voi harmi jos Kesäkirja lässähti suurten odotusten vuoksi. Se on hieno kirja, mutta jos odotukset ovat liian korkeat, niin pettyminen on melkein taattu.

  Minulla on ollut ihan ok, mutta vähän nihkeä kesä lukemisten suhteen. Nyt heinäkuussa en ole saanut vielä yhtään kirjaa luettua loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta onneksi sen voi lukea uudelleenkin ja vielä ehtii ihastua ;)

   Minäkään en ole vielä saanut yhtään kirjaa luetuksi! Mutta eiköhän se kohta taas maistu :)

   Poista
 2. Huomaan, että kun kirjat ovat paksuja ei niitä kerry millään montaa kuukaudessa. Ajanpuute, väsymys ja erilaiset muut houkuttimet vievät aikaa lukemiselta. Mutta on se niin kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta :) Mutta laatu korvaa määrän!

   Poista
 3. Minäkin pidin Kesäkirjasta, mutta ei siitä suosikkejani tullut. Pitäisikin lukea lisää Janssonia.

  Minullakin olisi vielä vaikka ja mitä kirjoja kesälle luettavaksi. Kirjastossakin olen käynyt viikon sisään kahdesti palauttamassa kirjoja (yksi oli sellainen sata kiloa painava kurssikirja, joten se piti käydä viemässä erikseen lähempänä sijaitsevaan kirjastoon, en olisi jaksanut raahata sitä keskustaan asti edes bussilla :D) eikä sieltä tietenkään ole voinut lähteä ilman uusia lainoja... Toivottavasti hyviä lukuilmoja siis vielä riittäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se on oikeasti ihan paras fiilis, kun saa palauttaa kirjastoon ne järkyttävät tiiliskiven kokoiset koulukirjat! Ja sitten voi hyvällä omalla tunnolla lainailla vähän kaunoa ;)

   Minä alan jo olla aika epätoivoinen näiden ilmojen suhteen.. Töissä sitä tulee viipotettua päivät pitkät, mutta silti! Tylsää tämmöinen...

   Poista

Kiitos kommentista! :)