maanantai 3. elokuuta 2015

Heinäkuussa luettua

Uudessakaupungissa

On aika taas tarkastella kuukausittaista lukusaldoa. Heinäkuussa sain luettua neljä kirjaa, mihin olen oikeastaan vähän pettynyt. Mutta joskus on muutakin puuhasteltavaa  ja intohimoja kuin lukeminen, ja heinäkuussa kulutin vapaa-aikaani erilaisissa muissa mukavuuksissa. Tein päiväretken Uuteenkaupunkiin, töllötin sadepäivinä Youtubea ja Viikinkejä ja perjantaisin tietenkin Hercule Poirotia Yleltä. Kävin Turun Vartiovuorella katsomassa koko perheen kesäteatteria Aarresaarta ja aloin jo pikkuhiljaa, mutta suurella jännityksellä tutustua Lontoon nähtävyyksiin ja shoppailumahdollisuuksiin. Tuntuu, että juuri äsken hehkutin blogissa matkan varausta ja kesä ei ollut vielä edes alkanut, mutta nyt reissuun on enää vaivaiset kolme viikkoa! Se aika menee varmasti töissä ja matkaa valmistellessa todella nopeasti. Lisäksi aion lukumaratonailla monen muun bloggaajan kanssa parin viikon kuluttua! Oksan hyllyltä -blogista löytyy lisää infoa tuosta päivästä, ilmoittaudu mukaan :) Jännityksellä odotan ;)

Mutta niihin heinäkuun kirjoihin:

♥ Richard Carlson / Älä hikeenny pikkuasioista
♥ John Irving / Kaikki isäni hotellit
♥ Robert Louis Stevenson / Aarresaari
♥ Salla Simukka / Punainen kuin veri

Yhteensä neljä kirjaa, 1246 sivua.

Richard Carlsonin bestseller -90-luvulta oli aivan loistava kirja minulle. 100 selkeää ohjetta stressittömämpään elämään olivat konkreettisia ja perusteltuja. Vaikka osa ohjeista ei ehkä ollut minulle sopivia, niin paljon lämpöä ja tietynlaista kiitollisuutta sain irti kirjasta. Uskon suhtautuvani erityisesti koulujuttuihin tästä eteenpäin vähän rennommin rantein. Suosittelen!

Simukka ja Irving olivat lukupiirikirjoja ja molemmat omilla arvosteluasteikoillaan ehdottomasti neljän tähden kirjoja. Simukkaa aion lukea lisää heti tässä kuussa ja Irvingin seuraavaa tiiliskiveä kokeilen varmasti syksyn aikana.

Stevensonin Aarresaari-klassikko oli itseasiassa aika tylsä lukukokemus. Yritin lukea sen ennen teatterinäytöstä, mutta sain kirjan loppuun vasta muutama päivä Vartiovuoren teatteri-illan jälkeen. Teatteri oli niin paljon hauskempi ja kiinnostavampi ja Disneyn Aarreplaneetta-versiostakin pidin lapsena kovasti. No kerrankin näin, että lavalla ja valkokankaalla kirja näyttää paremmalta :)

Elokuun mahtavia kirjaelämyksiä ja parempaa lukusaldoa siis odotellessa! Millainen kirjallinen heinäkuu sinulla oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)