tiistai 15. syyskuuta 2015

Missä luuraa lukuinto?

Big Ben 29.8.-15
Heippa kaikille pitkästä aikaa! Elokuun luetut -postaus on jo pari viikkoa myöhässä, mutta eiköhän se ilmesty viimeistään syyskuun luettujen yhteydessä. Mikä lienee ehkä ihan järkevää, (vaikkakin bloggauskynnys kasvaa samalla koko ajan..) sillä pelkästä syyskuun listasta ei kovin pitkää varmasti tule. En nimittäin ole yli kolmeen viikkoon saanut luettua yhtään kirjaa. Kesken oleva Anna-Leena Härkösen Juhannusvieras on kieltämättä melko huono, mutta ei se nyt niin onnettomalta tunnu, että 250 sivun kanssa pitäisi melkein kuukausi kamppailla! 

Olen jo melkein viikon verran tässä ihmetellyt, että mihin lukuintoni on näin pitkäksi aikaa kadonnut. Tietenkin kesätöiden loppumisen ja koulun alkamisen johdosta päivärytmi ja vapaa-ajan määrä on jonkin verran muuttunut. Mutta toisaalta on minulla ollut aikaa katsoa Orange is the new black -sarjaa 1½ tuotantokautta Netflixista. :D (Suosikkejani: Taystee, Lorna ja Sophia. Ketäs teillä?)

Olen yrittänyt miettiä, millaisen kirjan haluaisin seuraavaksi lukea, jotta pääsisin takaisin lukufiilikseen kiinni. Mielessäni (ja hyllyssäni) on paljon paljon kirjoja, jotka haluan lukea, mutta en juuri nyt. Ehdin jo itseasiassa ahdistua tästä tbr-listan pienennysprojektin pysähdyksestä, että vein (jälleen kerran) kaikki kirjastolainani takaisin kirjastoon. Lukujumin kukistamiseen parhaat vinkit on yleensä olla lukematta tai lukea jotain vanhaa suosikkia. Mutta, kun en millään malttaisi käyttää kumpaakaan noista ohjeista! Tahdon tutustua uusiin tarinoihin, vaikka iltaisin sänkyyn mennessä kirjaan tarttuminen ei huvittaisi pätkääkään. Enkä voi olla lukematta mitään, sillä huomaan oikeasti miten paljon tämä lukemattomuus vaikuttaa omaan mielialaani. Oikein kateellisena selailen muiden goodreads-päivityksiä, joissa kirjoja merkitään luetuiksi toinen toisensa jälkeen! Puhumattakaan siitä alakulosta mikä ihmiselle tulee, kun se on kauan tekemättä jotain iloiseksi tekevää asiaa. 

Ehkäpä pitäisi huomenna vaan ostaa pussi irtokarkkeja ja lukittautua makuuhuoneeseen jonkin kirjan kanssa. Onkohan Ketun Kätilö tähän hommaan liian raskas?

14 kommenttia:

 1. Jaa-a. Minulla oli lukuinto pitkään kateissa mutta nyt tänä kesänä sain sen taas takaisin. Kyllä sinäkin sen vielä löydät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että siellä luetuttaa tauon jälkeen :)

   Poista
 2. Lukuinto aivan kateissa täälläkin. Ollut heinäkuusta asti. Kuin myös kirjoittamissinto, bloggaamisinto, opiskeluinto... Kaikki jaksaminen on vähän hukassa, saa nähdä, milloin löytyy taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! :( Toivottavasti löytyy jotain hyvää mieltä tuottavaa tekemistä sinulle!!

   Poista
 3. Lukujumi on täälläkin tuttua, sitä esiintyy usein kesäaikaan jostain kumman syystä. Älä ahdistu, kyllä se kipinä sieltä vielä tulee, mutta tartu juonivetoiseen tarinaan! Sivut kääntyvät kuin itsestään, helpottaa lukujumiin kummasti ;)

  VastaaPoista
 4. Mulla on keskimäärin kerran vuodessa sellainen parin kuukauden lukemattomuus jakso. Kyllä se siitä taas menee ohi, kun ei yritä väkisin kääntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... :) Hassua, mistäköhän nämä jumitukset johtuvat..

   Poista
 5. Ei hitsi, minullakin on ollut vaihtelevaa lukuinnon puutetta pari kuukautta. Sellainen jatkuva into ja palo lukemiseen on vähän kadoksissa, vaikka kirjoja vähän luettua tuleekin. Mutta ehkä tämä tästä nyt kun syksyn yo ja ekan jakson koeviikko ovat paketissa. Toivottavasti lukujumi katoaa myös sieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Sinulla varmasti tuo abivuosi aiheuttaa noita ryppyjä lukemiseen. Tsemppiä yo-kokeisiin!!

   Poista
 6. Mulla taas on sellainen ongelma, että haluaisin lukea kaikkea muutakin ja kirjaston kirjoja on vino pino lukematta, mutta olen niin pahassa Potter-koukussa että mikään muu ei innosta. Onneksi olen nyt Puoliverisen prinssin loppupuolella eli kohta ne loppuu :D Kätilö ei kyllä ole helpoimmasta päästä, se on niin rönsyilevä mutta todella hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ihana Potter-koukku! :D
   Ehkäpä nyt ei siis kuitenkaan ole minun aikani Kätilölle, vaikka kovasti haluaisin sen lukea ennen leffaan menoa..

   Poista
 7. Minulla on melkeinpä päinvastainen ongelma: olen kyllä saanut luettua kirjoja, mutta bloggaaminen ei meinaa maistua. Kertynyt noin kymmenen kirjan bloggaamaton pino. Nyt koitan purkaa sumaa tekemällä koosteita, ja ainakin toistaiseksi se näyttää toimivan, sillä koosteissa ei ole yhtä suurta stressiä saada aikaa hyvää ja jäsenneltyä bloggausta. Koosteisiin voi vain heittää nopeat mielipiteet. :)

  Lukujumit ovat kyllä turhauttavia. Kärsin itseasiassa yhdestä jonkin aikaa sitten ja huomasin sen silloin lähtevän novelleilla. En jaksanut keskittyä 300-400-sivuiseen tarinaan, mutta 20 sivua kyllä meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koosteet ovat tosi toimivia! Niitä on kiva tehdä ja helppo lukeakin.

   Voisinkin kokeilla novelleja! Kiitos vinkistä :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)