torstai 7. tammikuuta 2016

Alkaneen vuoden ajatuksia


Aluksi ajattelin, etten tahdo tehdä mitään postausta alkavasta vuodesta, mutta viime yönä unta odotellessa iski inspiraatio sellaisesta postauksesta. Joten tässä sitä nyt olisi; omia toiveita ja ajatuksia vuodelle 2016! Kuvituksena löytyy uutukaisia kirjoja, jotka on tosin ostettu ennen uuden vuoden lupauksen tekemistä ;)

Haluan lukea tänä vuonna...

♥ ... laadukkaita naiskirjailijoiden teoksia. Tutuista haluaisin valikoida mm. Alice Munroa, Carol Shieldsia.

♥ ... erilaisia rakkaustarinoita. Ne voivat olla erilaisista kulttureista tulevien, samaa sukupuolta olevien, historiallisia, ennalta arvattavia tai surullisiakin.

♥ ... jotain mitä itse haluan lukea. Lähden monesti nk. blogihypeen mukaan, ja alan lukea kirjoja joista en alunperin ole ollut laisinkaan kiinnostunut. On siinä puolensakin, ilman kehuvia bloggauksia olisin tuskin tullut lukeneeksi Rauhalan Taivaslaulua, mikä oli ihan huippuhyvä. Sanotaanko näin, että lisäilen vähän kriittisemmin muiden hehkuttamia kirjoja omalle lukulistalleni. Arvostan kyllä saamiani lukuvinkkejä, mutta kun hyllyt pursuavat jo valmiiksi hyvää luettavaa, haluan miettiä kaksi kertaa olisiko esimerkiksi Finlandia-voittaja Oneiron kuitenkaan minua sävähdyttävä, vaikka moniin se on vaikuttanut.

♥ ... ainakin yhden klassikon.

♥ ... vähintään 70 kirjaa. Goodreads-haaste on jälleen täällä.

Kevät tulee olemaan opiskelujen kannalta taas aika tiukka, joten en uskalla luvata kovin aktiivista blogielämää, mutta mukana ollaan edelleen :)

10 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia. Etenkin erilaiset rakkaustarinat kuulostaa hienolta idealta. Perinteisillekin sellaisille on kyllä paikkansa, joskus tekee oikein mieli lukea jotain vähän ällöromanttista, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä erilaisia rakkaustarinoita löydät ja luet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja romanttisista kirjoista löytyy paljon niitä nopealukuisia, joita on mukava lukea koulun ohella :) Mutta en todellakaan tahdo tältä vuodelta pelkästään niitä "aivot narikkaan"-kirjoja! Kun sitä lähtee omia ja kirjaston hyllyjä penkomaan uskon, että saan paljon luettavaa rakkaudesta. Kun tarkemmin miettii, niin oikeastaan todella moni kirja kertookin jonkinlaisesta rakkaudesta :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä nämä suunnitelmat. Ja voi Munro, itse olen ehtinyt jo yhden häneltä lukea tämän vuoden alun aikana. Sillä päätin, että luen heti ne tärkeät, en vasta ensi vuonna ;)

  Ja Oneiron, sitä kyllä suosittelen, sillä on Filandiansa ja hypensä ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! Minunkin pitää joskus vähän ravistella itseäni, että muistan laittaa kirjat tärkeysjärjestykseen. Turhaan sitä keskinkertaisia lukemaan, kun takuuhyviäkin on tiedossa :)

   Ja olen tässä parin viikon sisällä alkanut kyllä harkita Oneironin lukemista, mutta äh en tiedä. Pitää selailla vähän sitä, että minkä tyyppistä tekstiä pitää sisällään. Kirjan takakansi ei saa minua innostumaan, mutta viiden tähden arviot blogeissa ja GR:ssä saavat minut paniikkiin, että jään jostain paitsi!

   Poista
 3. Anni, kuulostaa hyvältä ja jotenkin niin kohtuulliselta: Pyrin samaan, lupaan pyrkiä samaan!

  Minulle tulee hypetyksestä vastavaikutus, jonka vallassa voin jättää vaikka kuinka hyvän kirjan lukematta. Toisaalta ilman Katjaa en olisi löytänyt Phillipsin kirjoja ja ilman erästä lukijaani en olisi lukenut Linnntietä, joka voikin olla tämän lukuvuoteni paras kirja.

  Kuvittele sitä hetkeä, kun minäkin kirjoitan, että 'jotain mitä itse haluan lukea...' Luenhan paljon nytkin, mutta teen myös myönnytyksiä, joiden sijasta olisin voinut vaikka nukkua unirästejä pois tai lukea uudelleen Bolšoin perhosen tai Ennen sarastusta....

  Upeaa, innoittunuutta lukuvuotta 2016 sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, ohoh mistä hypetyksen vastavaikutus kumpuaa? Itsevarmuus? Kapinahenki? ;)

   Luin itseasiassa bloggauksesi Linnuntiestä ja muistin taas, että minulla on se hyllyssäni lukemattomana. Tuntuu, että siitä tulisi ihana lukukokemus tälle keväälle.

   Toivottavasti tänä vuonna laitat myönnytykset minimiin ja tartut mahdollisimman moneen romaaniin, joihin itse tunnet suurta vetoa :) Kaunista vuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Hyviä tavoitteita! :) Erityisesti tuo, että laittaa etusijalle juuri ne kirjat jotka itse haluaa lukea riippumatta hypetyksistä ja suosituksista. On todennäköisempää, että silloin lukee enemmän myös määrällisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, Ida! Sanontahan kuuluu, että ei se määrä vaan se laatu. Entä jos tahdon molemmat? :D

   Poista
 5. Mainioita suunnitelmia sinulla. Itsekin koitan keskittyä nyt siihen, mitä itse haluan lukea eli oman hyllyn lukemattomiin. Kirjastosta lainailen ainakin näin alkuvuonna lähinnä vain runoja ja nuortenkirjoja, joita yritän lukea tänä vuonna enemmän. Runoteoksia aion lukea vähintään kymmenen vuoden aikana, sillä innostuin niistä viime vuonna. Tänään kävinkin lainaamassa Risto Rasaa.

  Minua hieman harmittaa, etten lukenut Oneironia heti sen ilmestyttyä ennen kuin Finlandia-voitto tuli. Olen lukenut kirjan, mutten ole ehtinyt siitä vielä kirjoittaa. Minulle Oneiron oli jotenkin vaikea tai joku siinä ei vain kolahtanut, koska luin sitä puolitoista kuukautta ja välillä ihan pakolla (arvostelukappale, niin ei viitsinyt keskenkään jättää). Teoksessa on hyvääkin, mutta joku työnsi minua poispäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, runoja! Kiva, että olet niihin haksahtanut :) Minun tulee aika harvoin runoja luettua, vaikka joistain ihan pidänkin.

   Niin, uskon että Oneironissa voi olla omat vaikeutensa, jotka vaikuttavat vahvasti lukukokemukseen. Oneironille löytyy kyllä omat faninsa, mutta olen kuullut muiltakin tällaista ei-niin-ihastunutta palautetta.

   Poista

Kiitos kommentista! :)