lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesäloma!


Vihdoin ja viimein, monen monen pitkän viikon jälkeen saatiin tämä kevätlukukausi koulun suhteen päätökseen. Eilen sain jättää avaimeni harjoittelupaikalle ja aloittaa kesälomani! Viikon verran saan olla rennosti ja reissata ennen kesätöiden alkua.
Minua ei nyt huvittanut tehdä mitään perinteistä lukulistaa kesälle, vaikka tämä oikeastaan sama onkin. Eli tässä postauksessa esittelen tämän hetkiset kirjastolainani! Toivon mukaan kaikki ovat minun makuuni ja ehdin kaikki kesän aikana lukemaan :)

Taina Latvalan ja Laura Honkasalon kirjat ovat viime vuoden kotimaisia uutuuksia, jotka herättivät kiinnostukseni jo katalogissa, mutta en ennättänyt lukea. 100 onnen päivää taas oli karkoittaa minut kannellaan, mutta päädyin kuitenkin lainaamaan sen kirjakaupan myyjän suosituksesta. Pieni kirjapuoti Pariisissa on ehtinyt kerätä jo haukkuja, mutta en tuomitse ennen kuin kokeilen ;) DIMILY – Rakastan -kirjaan olen suhtautunut vähän epäillen, lieneekö liian lapsellinen makuuni. Jokin blogiarvio sai minut tämän kuitenkin varaamaan.. :) Parfyymikeräilijä kiinnitti huomioni kirjakaupan hyllyllä, mutta budjetti ei antanut myöten kirjan ostoon. Koko vaski-alueella sattuikin sitten olemaan vain yksi ainoa kirjaston kappale, johon oli jo varauksiakin. Tein tästä hankintapyynnön kirjastolle ja sain oman kappaleeni lainaan ennen pitkää. Tuoksut ovat yksi intohimoistani, joten tämä on yksi odotetuimpia kirjoja listallani.

McFarlanen En minä vaan sinä, perushömppää vaikuttaisi olevan. Kelpaa. Veera Vaahtera on kiinnostanut minua jo pitkään ja nyt sain viimeinkin aikaiseksi lainata hänen kirjansa :) Merenneidon vuosi ja Sininen välissä taivaan ja veden sijoittuvat kiinnostavuudessaan aika lailla samoihin kohtiin. Haluan lukea, mutta voi olla että palautan välissä kirjastoon ennen kuin saan luetuksi. Rainbow Rowellin Eleanor & Park on varmasti kevään hypetetyimpiä uutuuksia nuorten puolella! Viimeinkin Rowellia suomennettiin, toivottavasti saadaan lisää tasaiseen tahtiin :) Stephen Kingin Se on herätti mielenkiintoni kammottavalla kannellaan, saa nähdä päihitänkö tämän tiiliskiven kesän aikana. Tähän mennessä olen lukenut Kingiltä vain Carrien, jota ei voi hyvällä tahdollakaan tiiliskiveksi nimittää. Jospa tällaiset paksummat kirjat herralta olisivat hyytävämpiä, Carrie ei nimittäin kovin suurta vaikutusta tehnyt.

Huhhuh! Olihan siinä niitä. Montakos kirjaa sinulla on tällä hetkellä lainassa? Oletko maltillinen muutaman kirjan lainailija vai hamstraaja?

13 kommenttia:

 1. DIMILYn suhteen olen minäkin epäileväinen, mutta kenties kirja kiinnostaakin juuri siksi. :D Itse olen hamstraaja, mutta kohde on vain vaihtunut kirjastosta kirjakauppoihin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa se! :D Haha, kirjakaupat houkuttelevat minuakin!

   Poista
 2. Voih, en uskalla edes laskea lainoja... :S :D Kingin Se kutsuisi kovasti luokseen kun siitä on uusi filmatisointikin tuloillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Ohoh, en tiennytkään tuosta filmatisoinnista. Nykytekniikalla siitä tulee varmasti liian karmiva minulle :D

   Poista
 3. Minulla on harvinaisen vähän kirjastolainoja juuri nyt... luettuja muutama, odottavat blogijutun kirjoittamista, ja lukemista odottaa vain yksi kirja ja yksi sarjakuva. Olen koettanut karsia lainoja kun en kuitenkaan ehdi lukemaan ennen kuin vasta kesälomalla... taktiikka on näköjään onnistunut hämmentävän hyvin. :D Ihanaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Aika hyvin :) Pitää varmaan testata samaa tekniikkaa ;D

   Poista
 4. Merenneidon vuosi meni itsellä jotenkin vähän yli, ei toiminut. Mutta uskoisin että Elenaorista ja Parkista tykkäät!

  Ihanaa lomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .... Ja vielä sen verran tulen tänne että sulle on haaste blogissani :) http://kirja-kirppu.blogspot.fi/2016/06/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

   Poista
  2. Rowellin suhteen odotukseni ovat kyllä aika suuret, joten toivon että tykkään! Ja kiitos haasteesta, taidan rustailla sen huomenissa :)

   Poista
 5. Kingin Se on huikea (!!!), toivottavasti saat sen luettua. Myös Merenneidon vuosi on upea <3 Minulla on ehkä noin 15 kirjaa kirjastosta, on tullut hamstrattua kiinnostavia kirjoja ja joudun sitten uusimaan lainoja ja palauttamaan osan lukemattomana takaisin. Olen kirjastossa vähän kuin lapsi karkkikaupassa, pitäisi saada kaikki herkut koriin :D Ihanaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikki herkut koriin nimenomaan ;D Minullekin käy usein tuo tylsä juttu, että uusin lainat maksimiin ja joudun palauttamaan osan lukemattomana.
   Ihanaa, että suosittelet Kingiä ja Winmania :)

   Poista
 6. Kuule, juuri tänään palautin muutaman kirjan kirjastoon ja tällä hetkellä koulukirjojen lisäksi ei taida olla lainassa kuin neljä kirjaa, joista niistäkin vain kolme romaania! Aion nimittäin lukea kesällä vähän enemmän oman hyllyn teoksia ;)

  Merenneidon vuosi ja Pieni kirjapuoti Pariisissa jäivät minulta tosiaan kesken. Parempaa onnea sinulle niiden kanssa! Eleanor & Parkista tykkäsin, toivottavasti suomennos on yhtä hyvä kuin kirja alkukielellä. Hauskaa lomaa ja kivoja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiva, että aiot viettää oman hyllyn kirjojen kesää :) Tuntuu, että omia lukemattomia on niin rajattomasti, että kaikkia ei vain voi saada luetuksi :D Sinä olet kuitenkin aika pitkään jo jaksanut, joten ei varmaan oman hyllyn lukemattomia kauheasti ole?

   Mukavaa (pian alkavaa/jo alkanutta?) lomaa myös sinulle ja paljon hyviä kirjoja :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)