perjantai 1. heinäkuuta 2016

Vuoden 2016 tähän asti parhaat luetut


Jo puolet on ehtinyt kulua tästäkin ainutlaatuisesta vuodesta :) Koska olen unohtanut kuukausikoosteiden kirjoittamisen (lue: laiska kuin mikä), halusin nyt tämän postauksen muodossa nyt muistella taakse jääneitä kuukausia ja ennen kaikkea luettuja! Goodreads kertoo, että olen lukenut tänä vuonna tähän mennessä 25 kirjaa. Tavoitteekseni olen asettanut 70, joten laahaan tavoitteesta 9 kirjaa jäljessä. Aika siis kiriä tavoite takaisin aikatauluunsa :)

Lukemistani kirjoista kaksi on ollut runokirjoja (onpas epätyypillistä minua) ja kahdeksan sarjakuvia (vielä kummallisempaa minua). Sarjakuvien suuren määrän selittää kylläkin se, että niistä kuusi on Kirjaston kissoja. Rakastan Kirjaston kissoja! Suosikkisarjikseni mitä olen koskaan lukenut.Varsinainen romaanien lukumäärä onkin siis enää 15. Niistä haluan mainita neljä helmeä. (Kaikki kirjat näet muuten listattuna Goodreads-profiilistani. Linkki siihen on sivupalkissa. )

1. Rainbow Rowell: Eleanor & Park ♥♥♥ Hyvin tiivistetysti totean, että tämä kertoo teinien ensirakkaudesta 80-luvulla. Virkistävä ja raikas tarina ilman 2010-luvun älypuhelimia. Tätä oli todella ihana lukea, tunsin itseni hyvin onnelliseksi koko ajan. Lukekaa ihmeessä! ♥

2. Eva Weaver: Jacobin takki. Toisen maailmansodan ajassa, Varsovan getossa, juutalaispoika Mika saa isoisänsä vanhan takin, jonka kautta hän löytää kokoelman upeita käsinukkeja. Aluksi nukketeatteri on viihdykettä geton lapsille, mutta Mika päätyy pitämään esityksiään myös natsikapakkaan. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että luen erilaista holokaustitarinaa. En olisi välttämättä edes uskonut, että päätyisin pitämään tästä näin paljon. Mutta onneksi tartuin ja luin! Tämä kirja antaa ♥

3. Sophie Kinsella: Kadonnut: Audrey. Ahdistuneisuushäiriöstä kärsivän Audreyn elämä on kotona tummien aurinkolasien takana koulun, ystävien ja harrastusten ulottumattomissa. Audrey kohtaa kuitenkin kotonaan isoveljensä Frankin ystävän Linuksen, joka haluaa nähdä tytön aurinkolasien taakse. Tämä oli hauska, viihdyttävä, mutta samalla realistinen ja uskottava kertomus. Tämä olisi varmasti ollut minulle jonkinlainen sielukirja yläasteikäisenä. Aivan ykköskirja luettavaksi lämpimänä kesäpäivänä parvekkeella tai rannalla.

4. Marie Kondo: Konmari – Siivouksen elämän mullistava taika. Tämä kirja jakaa mielipiteet, mutta yhä nelisen kuukautta lukemisen jälkeen olen sitä mieltä, että kirja vaikutti voimakkaasti omaan suhtautumiseeni tavaraan ja ennen kaikkea ostokäyttäytymiseeni. Myönnän, että eilisen palkkapäivän kunniaksi pyörin tänään kaupungilla ostamassa kosmetiikkaa ja kaikenlaisia sisustustekstiilejä, mutta mikään ei ollut heräteostos, vaan kauan haaveiltuja ja harkittuja. Kirjasta kiinnostuneille laitan tähän linkin postaukseeni.

Montako kirjaa sinä olet lukenut tänä vuonna? Osaatko antaa oman top 4:si?

10 kommenttia:

 1. Kirjoja olen lukenut yli sata, en laske kaikkia, mutta blogannut olen 80-90.
  Jonesin Kotiinpaluu on ykkönen.
  Villa Vietin linnut.
  Naparetki-minun rakkaustarinani.
  Tanskalainen tyttö.

  Näistä Villa Vietin linnut on tämän vuoden kirja, muut aiemmin ilmestyneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sinulla on Mai hieno saldo luettuja kirjoja kasassa! :) Jones ja Tanskalainen tyttö ovat minun lukulistallani.. :)

   Poista
 2. Kiva koonti:)

  Olen lukenut 23 kirjaa. KonMari pääsee minullakin top 4 -kirjoihin, se todella vaikutti tapaan ajatella ja toimia tavaran maailmassa. En yhtään ihmettele, että joillain koko elämä menee uusiksi, kun oikein pääsee vauhtiin. Muut kolme maininnan arvoista ovat Kerran kuljin ja kumarsin (reppureissailua Aasiassa), Kuolema Niilillä (tunnelmallinen Agatha Christie) ja Ihmeellisten asioiden museo (1900-luvun New York, ei tarvitse varmaan sanoa enempää). Keskenään hyvin erilaisia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja :) KonMari ei todellakaan ole suosittu syyttä! Kiva kuulla myös sinun top nelosesi, Ihmeellisten asioiden museo odottaa täällä hyllyssä :)

   Poista
 3. Mukava postaus. :)

  Minä olen lukenut vasta 17 kirjaa tälle vuodelle. Top 4:sta täytyy hieman kyllä miettiä. Mieleen on kuitenkin jäänyt Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe, Emma Hooperin Etta, Otto, Russel ja James, Alan Bradleyn Kuolema ei ole lasten leikkiä sekä Haruki Murakamin Sputnik rakastettuni ja Stephen Kingin Tapahtumapaikkana Duma Key taistelevat yhdestä sijasta, koska en osaa päättää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aletheia kommentista! :) Murakami on niin mahtava <3 Ihanaa, että hän on päässyt kilpailemaan ykkössijastasi :) Kingiä minunkin pitäisi lukea, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Oh Eleanor & Park!

  Nopeasti laskettuna olen lukenut 35 romaania ja yhden sarjiksen. Ja olen lukenut niin monta hyvää kirjaa! Oneiron, Lopotti, Aidosti kaunis, Kepler62, Katoamispiste, Taisteluni - toinen kirja (Knausgård), Säädyllinen ainesosa ja onhan se pakko mainita islantilaisen Arnaldurin dekkarit, kun niitä on nyt useampi tullut luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eleanor & Park on niin mahtava!!

   Hain juuri muuten kirjastosta Säädyllisen ainesosan, kylläpä odotan sen lukemista! Kiva, että sinulla on ollut tähän mennessä hyvä kirjavuosi, yhtä tiettyä lukuunottamatta ;)

   Poista
 5. Kadonnut: Audrey tuli itsekin luettua keväällä. Oikein mukaansa tempaava ja ihana nuortenkirja.

  Konmari on hetken ollut jo harkintalistalla, ehkä se menee joku päivä lukuun asti!

  Tiia

  VastaaPoista
 6. Anteeksi Tiia, että kommenttisi on jäänyt minulta huomaamatta!
  Audrey oli todella positiivinen yllätys. Mukavaa, että sille on faneja :) Konmaria suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)