perjantai 13. tammikuuta 2017

Missä olen ollut?


Hei! Toivottavasti täällä vierailee vielä joku. Olen koko syksyn viettänyt hiljaiseloa blogini ja lukemisen suhteen. Viimeisin postaukseni on syyskuulta, eikä viime vuoden luettuihinkaan kertynyt kuin 26 kirjaa. Ajattelin nyt tehdä paluuta tänne blogin puolelle kertomalla ensin mitä elämääni kuuluu :) Syksyllä kirjoitin opinnäytetyöni ja suoritin yhden harjoittelun, jotka veivät erittäin paljon energiaa minulta. Kun on koko päivän kirjoitellut wordille ja hakenut tietoa kirjoista ja hakukoneista, ei vapaa-ajalla huvita enää istua tietokoneella kirjoittamassa blogia. Sama pätee myös lukemiseen. Ahmin niin paljon tietoa syksyn aikana, että romaaneihin uppoutuminen oli kertakaikkiaan ylivoimaista.

 Mitä sitten tein vapaa-ajallani? Oli yksi heinäkuinen päivä, kun selailin instagramin satunnaisia kuvia ja silmiini osui todella upeat kirjoneulesukat. En ollut neulonut villasukkia lähes kymmeneen vuoteen. Olen aina ollut vähän liian kärsimätön erilaisiin käsityöpuuhiin. Tässäkin tapauksessa laitoin heti äidille viestiä, joka osaa taikoa kaikenlaista langasta ja askartelee oveen kranssin tai suunnittelee omannäköiset sisustustyynynsä. Vaikka kuvan tyyliset kirjoneulesukat luvattiin toteuttaa minulle, minulle tuli suuri halu yrittää itsekin. Ei mitään erikoista tietenkään, lähinnä vain halusin kokeilla tehdä sukat pitkästä aikaa taas itse. Tartuin kotoa löytyviin (aivan liian suuriin, joita olin käyttänyt pipon teossa jokunen vuosi sitten) puikkoihin vielä samana iltana ja parin viikon päästä ensimmäiset sukat olivat valmiit! Vuoden 2016 loppuun mennessä olin tehnyt 11 käsityötä, villasukkia lahjaksi ja itselleni, kaulahuivin, lapaset miehelleni.. Totaalinen neulomiskärpänen pääsi siis puraisemaan minua kesähelteillä! Tekemiäni käsitöitä olen muuten kuvaillut insta-tililleni (@ajatuksianni), jos niitä on utelias näkemään :) Ehkä jatkossa tulen niitä aina silloin tällöin blogissa esittelemään. Olen nauttinut uudesta harrastuksestani kovasti. Samalla voi katsella tv-sarjoja, tai kuten hiljattain löysin Maijan blogista vinkin: kuunnella äänikirjoja. En vieläkään koe mitään kiinnostusta ompeluun, virkkaamiseen tai askarteluun, mutta aivan mahtava tunne, kun nyt osaan tehdä jotain käsilläni, mikä tuo minulle iloa ja rentouttaa.

Lukujumi tuntuu vuodenvaihteen jälkeen vähän helpottaneen. Koen jo suurta kaipuuta kirjojeni luo ja toivon, että löydän tulevaisuudessa tasapainoisesti aikaa sekä kirjoille että neulomiselle.

16 kommenttia:

 1. Kaikkien lukutahti vaihtelee, ja kun on töitä, opiskeluita, harrastuksia tai perhekuvioita, ei jaksa tai viitsi blogata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, no sanos muuta! Sellaista se elämä on :)

   Poista
 2. Ei aina jaksa tai pysty lukea. Opinnäytetyön rinnalla vapaa-ajan lukeminen voi jäädä vähäiselle... kohta se nähdään itsekin, kun pitäisi tosissaan alottaa.

  Itse olen koulun rinnalla saanut luettua, mutta enpä sitten paljon muuta olekaan vapaa-ajallani tehnyt. Tosin nyt on ollut vähän lukujumia ja olen mieluusti tehnyt muutakin kuin lukenut. Ehkä ihan hyvä niin.

  Ihanaa, jos blogisi taas aktivoituu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä opparin kanssa! Mielenkiintoinen aihe pitää motivaation yllä :)

   Lukujumin tosiaan pitää antaa lähteä omalla ajallaan, väkisin lukeminen ei vaan toimi :/


   Poista
 3. Minä tein kanssa syksyllä oman opinnäytetyöni ja huhhuh että oli projekti. Ei kyllä ole yhtään kaipuuta takaisin syksyyn. Se vaikutti paljon myös omaan lukemiseeni, ei vaan enää jaksanut keskittyä siihen. Muutenkin koko viime vuosi tuntui olevan ainakin minulla enemmän ja vähemmän täynnä lukujumeja. Vieläkin vähän vaikutus tuntuu, vaikka haluaisin niin kovasti lukea kaikenlaista. Mutta hyvää tätä vuotta sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kohtalon toveri :) Täälläkin koko vuosi yhtä suurta lukujumia..

   Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle! Toivottavasti löydät paljon hyviä kirjoja :)

   Poista
 4. Jokke puhuu asiaa, ei aina ehdi/halua eikä tarvitsekaan. Mekin alettiin hiljattain kuuntelemaan äänikirjoja, mukavaa puuhaa. Mä yleensä värittelen siinä samalla ja Tommilla on useita eri juttuja mitä puuhailee, esim kuuntelee samalla kun kokkaa, tekee ristikoita(en pystyisi näihin kahteen samaan aikaan) jne. :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentista! :) Mainio keksintö nuo äänikirjat! Turun kirjastosta oli vain tosi hankala löytää mitään kiinnostavaa äänikirjaa, ehkä valtaosa uudemmista äänikirjoista oli lainassa tai sitten valikoima vain on pieni. Mistä te hankitte äänikirjanne?

   Poista
  2. Meillä on Bookbeat, siellä on suhteellisen hyvin äänikirjoja, mutta tuntuu että niistäkin on vähän vaikea löytää itteään kiinnostavia. Se on tietty siitä kätsy, että voi kuunnella puhelimella, meillä ei ees ois mitään millä kuunnella mitään cd-levyjä. Tai on meillä olkkarissa soitin, mutta vähän vaikeuttaisi jos pitäisi olla siinä kuulokkeilla kiinni :D
   Tiia

   Poista
  3. Ah, aivan! Puhelimesta on varmasti kiva kuunnella, voi ottaa lenkillekin mukaan. Pitää katsoa Bookbeatin valikoimat :)

   Poista
 5. Ihana uusi harrastus. Tsemppiä opintoihin :)

  VastaaPoista
 6. Kivaa, jos blogisi aktivoituisi! :)
  Ihanaa että olet löytänyt neulomisen. Saisinpa itsekin joskus opeteltua. ((Mun hermoni ei kyllä oo parhaimmasta päästä :D))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna kommentista! :) Novitan sivuilta löytyy tosi hyviä ohjeita erilaisiin käsitöihin. Kannattaa tsekata, jos joskus innostut kokeilemaan :) Ja ei liian vaikeita töitä ensimmäisenä..

   Poista
 7. Jee, Anni <3

  Tsemppiä opinnäytetyöhön, muistan itsekin että oli todella kokonaisvaltaista puuhaa eikä siinä jaksanut muuta enää lukea. Mutta mikä fiilis se sitten olikaan palauttaa oppari ja saada vapaus lukea muutakin kuin kuivaa ammattikirjallisuutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni ♥
   Opinnäytetyö palautettiin siis onneksi jo joulukuussa ja nyt alan palautua takaisin kaunokirjallisuuden pariin ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)