lauantai 23. kesäkuuta 2012

Lukuhaaste 24 h

Tähän mennessä, kuudessa tunnissa, olen lukenut 20 (kyllä kaksikymmentä) sivua Carol Shieldsiä ja en tiedä mikä tässä on. Kävin vanhempien luona grillaamassa ja olin koko ajan kirja kädessä. Sohvalla olen nyt ollut kotona pari tuntia kirja kädessä. Jotenkin tulee vain tehtyä paljon oheistoimintaa samalla.. Puhelu poikaystävälle, vastaus kaverin chattiviestiin, pyykit kuivumaan, ulos katsomaan terassilta, että grillaako joku tuolla kaatosateessa vai mikä haisee.. No minulla on vielä 18 tuntia jäljellä, joista 2 tuntia olen työajalla, o ou.. Ajattelin joka tapauksessa lukea välillä jotain muuta. Ohuempi kirja tässä kohtaa luultavasti toimisi.

klo 8.47
Huihai sanon minä. Nukuin 9 tuntia ja nyt väkisin väänsin itseni ylös, jotta saisin luettua vielä edes tämän ensimmäisen kirjan loppuun. En tiedä mikä siinä on. Siis keskittymiskyvyssä. Vai eikö tämäkään kirja ollut tarpeeksi mukaansa tempaava? Muistan kuinka välillä luin saman lauseen kymmenisen kertaa, enkä silti tajunnut sitä. Sitten luin taas jonkun lähettämän tekstiviestin tai vastasin puheluun, ja sen jälkeen aloitin sivun suurinpiirtein alusta. Olenko liian koukussa puhelimeen ja tietokoneeseen? Olisiko ne kuulunut laittaa pois päältä haasteen ajaksi?
Ääh, halusin hirvittävästi kirjoitella tasaisesti tuntemuksia ja siitä paljonko olen lukenut. Juttu on siinä etten nähnyt hyödykkäästi kertoa parin tunnin välein: "Väsyttää, en tajua. Sami Hedbergin videot Youtubessa houkuttelisivat enemmän." Tai "Olen lukenut tunnissa viisi sivua. Olen lukenut niistä sivuista jokaisen viidesti."
Jotenkin minua myös nolotti, koska tiesin, että muut haasteen tehneet ovat lukeneet kuitenkin SATOJA sivuja ja useita kirjoja.
Nyt olen lukenut yhteensä 200 sivua. Shieldsiä 40 sivua (Rakkauden tasavalta) ja Juhani Laulajaisen romaania 160 sivua. Nyt teen pakollisia aamutoimia, lähden töihin ja yritän lukea viimeiset 80 sivua ennen puolta kahta. Töistä en valitettavasti pysty bloggaamaan ja töiden jälkeen suunnistan elokuviin, mutta kokeillaan saisinko fiilikset haasteesta ja kirjasta ylös kirjattua ennenkuin vuorokausi vaihtuu. :)
Tällä hetkellä tuntuu, että haaste oli ihan hyvä, suorittaja vain oli hieman liian löysin rantein. Toki eipä siitä lukemisesta saa tehdä pakkopullaa.. Muuten menee vähäinenkin maku siihen. Yksi kirja vuorokaudessa olisi kyllä tarkemmin ajatellen ihan hyvä suoritus multa, normaalisti kun sen lukemiseen menee pari viikkoa/ kuukausi.

278 sivua tuli luettua siis yhteensä. Piakkoin arvostelua kokonaisuudessaan luetusta kirjasta.
Lukuhaaste oli ihan okei kokemus, jostain syystä odotin siltä hieman enemmän (tai itseltäni). Olisin toivonut uppoutuvani enemmän kirjoihin ja haasteelta jotain erikoisempaa. Ehkä se olisi pitänyt ottaa vakavammin? No, voisin kokeilla tätä uudestaankin :) Eli joissain määrin voin sanoa olevani pettynyt. Kuten sanottu, normaaliin lukutahtiini verrattuna tämä oli hieno suoritus. Kuitenkin vuorokaudessa on 24 tuntia, eli nopeasti laskettuna luin tunnissa keskimäärin 11 sivua. ;)
Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan, jotka uskovat pystyvänsä tämmöiseen ilman stressiä. Stressittömyys tekee lukemisesta paljon mielekkäämpää.

7 kommenttia:

 1. Hei loistava idea toi lukuhaaste, mäkin tahdon!

  VastaaPoista
 2. edmond, seuraisin mielelläni sun suorittamaa haastetta! Musta tuntuu, että otan tämän joskus uusiksi :D

  VastaaPoista
 3. Voi harmistus, ettei keskittymiskyky riittänyt! Kannattaahan tätä uudelleenkin kokeilla, mutta toisaalta niin kuin itsekin sanoit, jos yleensä luet kirjan parissa viikossa tai jopa kuukaudessa, niin yhdessä päivässä yksi kirja on jo todella hyvä saavutus! :) Itse otin haasteen vastaan haasteena, joten pysyttelin kaukana kaikesta vaihtoehtotoiminnasta ja jätin pyykinpesemisetkin toiselle päivälle.

  VastaaPoista
 4. Sonja, täällä päässä se on ollut ongelma hyvin monessa asiassa..
  Muistan seuranneeni sinun haastettasi! Sehän meni hyvin! Ehkä itsekin voisi kokeilla toiste :)

  VastaaPoista
 5. Katri, oi tulit oikein tarkistamaan, kilttiä! Hyvä tietää, ilmeisesti joku sekaannus silloin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)