sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Luukku 2


Joulukuun toisena päivänä toteutan joulukalenterissa vähän muunnellun "30 days of books" -haasteen. Tai osan siitä. Jatkoa seuraa lisää joulukuun muina päivinä. Kuten voisi kuvitella minun valinneen 30 kysymyksestä 24 mieluisinta, ei, kysymyksiä tulee olemaan yhteensä 21 :)
Mikäli et ole tehnyt vielä tätä klassista haastetta, suosittelen tarttumaan pikimmiten, tai ainakin miettimään kysymyksiä omalla kohdalla. Moneen kysymykseen saattaakin tulla yllättävä tai sama vastaus :)

1. Paras viime vuonna lukemasi kirja
- Itsehän olen aloittanut kirjablogin lokakuussa 2011, joten paljon luettuja kirjoja on jäänyt merkitsemättä ylös. Toki alakouluikäisenä kirjoitin serkkuni kanssa luettuja kirjoja ylös (emme edes luultavasti tajunneet, että teimme lukupäiväkirjaa, emme ainakaan nimittäneet sitä sillä nimellä), mutta siitäkin on jo niin paljon aikaa ettei vihkoa enää ole tallella. Vuoden 2011 top 4 on Muriel Barbery - Siilin eleganssi, Sapphire - Precious - harlemilaistytön tarina, Markus Zusak - Kirjavaras ja Sofi Oksanen - Puhdistus. Noista en pysty päättämään :)
 
2. Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kolmesti
- Harry Potter ja viisasten kivi ehdottomasti. Olen lukenut sen 11 kertaa. 

3.Suosikkisarjasi 
- Tähän tekisi mieli vastata Reijo Mäen Vares -kirjat tai Harry Potterit, mutta en ole lukenut kumpaakaan sarjaa kokonaan. Sarjoja on muutenkin kyllä nyt aikuisten kirjoja lukiessani tullut luettua todella vähän. Twilightit viimeisimpänä, mutta en nyt niitä suosikeikseni voi sanoa. Lasketaanko Muumit? Ne olen kaikki muistaakseni lukenut jossain vaiheessa elämääni.
 
4.Suosikkikirjasi suosikkisarjastasi  
- Oletetaan nyt, että vastasin suosikkisarjakseni Muumit :) Mutta ei niistä voi sanoa suosikkia! Ne menevät täysin fiiliksen ja vuodenajan mukaan. Tämän hetkiseen tunnelmaan sopisi kyllä lukea Taikatalvi. Ihana kirja.
 
5.Kirja, jota vastoin ennakko-odotuksia päädyit rakastamaan 
-  Näitäkin on varmasti monia, mutta aivan ensimmäisenä tulee mieleen Herman Kochin Illallinen! Olin tyrmistynyt aivan törkeästä kannesta ja olin varma, etten edes uskaltaisi pidellä kirjaa ikinä, mutta Tuulia suositteli kirjaa niin hanakasti, että päädyin kokeilemaan. Onneksi.

5 kommenttia:

 1. Nyt heräsi niin suuri mielenkiinto että on ihan pakko kysyä; oot lukenut Viisasten kiven 11 kertaa muttet koskaan lukenut sarjaa loppuun asti. Mitä ihmettä? :D

  VastaaPoista
 2. Hih, mahtavaa että luit Illallisen! :) Kiva tämä sinun joulukalenteri!

  VastaaPoista
 3. Jami, Noin sanottuna se kyllä kuulostaa kieltämättä tyhmältä :D Joskus nuorena 8-9-vuotiaana olen aloittanut tuon sarjan lukemisen, mutta jostain syystä lukeminen on jäänyt aina toiseen kirjaan. Ja, aina kun haluan lukea Pottereita, on pakko aloittaa ykkösestä! En voi yksinkertaisesti jatkaa siitä mihin olen jäänyt.

  Tuulia, Hihii jee!

  VastaaPoista
 4. Potterit vain hei paranee loppua kohden! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)