sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Luukku 23

Aatonaattona katsellaan jouluaiheisia lasten kirjoja.. Itse olen muutaman lukenut tässä joulua odotellessani :)
 Lainasin Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita -kirjan Riinan blogattua siitä. Kirja kertoo siitä, kun Viiru ja Pesonen havahtuvat aivan liian myöhään jouluvalmisteluihin. Kaiken lisäksi kauppamatkalla Pesonen teloo jalkansa ja muuttuu siten kävelykyvyttömäksi. Mistäs sitten jouluruuat ja kuusi? Onneksi sana Pesosen onnettomuudesta leviää nopeasti ja ystävällisiä naapureita kerääntyy auttamaan :)
Aivan ihana kirja! Olen löytänyt Viirun ja Pesosen vasta vanhemmalla iällä, en tiedä miksei lapsena tullut luettua.. Viiru on aivan ihana kissa inhimillisine kateuspuuskineen ja lapsellisuudessaan. Rakastuin lisäksi kirjan herttaisiin kuviin...

 Joulupukki ja noitarumpu (tai Noitapukki ja joulurumpu, kuten tänään useamman kerran epähuomiossa ilmaisin ) on katsottu monen monta kertaa tv:stä, mutta monen montaa kertaa sitä ei ole kirjana tullut luettua!
Elokuva noudattaa kuitenkin lähes repliikilleen kirjan juonta, joten kirja tuntui vain ja ainoastaan nostalgiselta. Miten tämä olikaan ennen niiiiiin jännittävä :)
 Olen lukenut myös Mauri Kunnakselta 12 lahjaa joulupukille. Ville päättää antaa joulupukille 12 lahjaa. Yhden päivässä ennen joulua. Ajatus on tässä tärkein, nimittäin lahjat eivät mene läheskään joka päivä täysin putkeen.
Tästä kirjasta en ollut kuullut ennen kuin löysin sen kirjaston jouluhyllystä. Ihan hauska kirja, mutta ei Kunnaksen parhaimmistoa. (Tosin tähän mennessä en ole lukenut yhtään huonoa tonttukirjaa)
Lisää Mauri Kunnasta. Koiramäen Martta ja tiernapojat toi tiernapoikien tarinaa minulle vähän tutummaksi. Toki se on ennenkin ollut tuttu, mutta tässä oli hyvää lisätietoa takana ihan laulun sanoineen kaikkineen. Kirja oli tunnelmallinen ja kiinnostavampi kuin mitä alunperin ajattelin. En ole muistaakseni koskaan nähnyt kunnon tiernapoikaesitystä :) (No varmasti joskus lapsena, mutta en ole ymmärtänyt mistä on kyse)

Joulupukki -kirjassa tutustutaan joulupukkiin ja siihen millaista on joulupukin maassa. Missä lahjat valmistetaan ja miten tonttujen päivät kuluvat ja mitä he tekevät ennen nukkumaan menoa ( yksi luki Tolkienia! Hah!) Todella hauska "tietokirja", entuudestaan minulle tuntematon :) Aion lukea myös ensi vuonna! (Minulle tuli tämän luettuani kamala himo päästä tonttupajaan töihin. Mihinköhän pitäisi laittaa työhakemus? Jos kysyn pukilta maanantaina? )

Pakko vielä antaa kaikille viidelle kirjalle yhteisarvosanaksi neljä pusua :)

2 kommenttia:

  1. Hah, kivasti ollaan luettu samaa kirjallisuutta. :D Ajattelin nimittäin vielä tänään lukea Joulupukin, niin pääsee huomista varten kunnolla tunnelmaan. :)

    VastaaPoista
  2. Riina, Älä! :) Joulupukki oli kyllä ihana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)