maanantai 30. joulukuuta 2013

Alennuksista haalittua

Alennusmyynnit on nyt läpikäyty ja aika katsoa millainen pino kotiin tuotiin. Alennusmyynneissä olin aika pettynyt tarjontaan (vaikka viisi ihanaa kirjaa löysinkin), yleensä kun on joutunut valitsemaan oikein ne mieluisimmat ja jättämään loput kivat kauppaan... Hakien ne sitten seuraavana päivänä tietysti.
Oikeasti tämä oli vain tosi hyvä. Tein omat löytöni, mikään kirja ei jäänyt mieleen kaihertamaan ja en köyhtynyt aivan silmittömästi.
Silti ensivaikutelma Akateemisessa oli tosi vaisu ja en voinut olla miettimättä, että onko tarjouksessa muutakin kuin pokkareita. Kovakantiset olivat suurimmaksi osaksi minulle tuntemattomia, epäkiinnostavia tai muutama minulla olikin jo omassa hyllyssä. (En aio ottaa sitä tapaa, että lähtisin lukemaan minulle vieraiden kirjojen takakansia ja innostuen niistäkin. Nappaan himoitsemani ja kassan kautta ulos vain.) Seuraan toki mielenkiinnolla miten muut ihmiset valikoivat kirjojaan alennuksissa. Miten kaverukset suosittelevat toisilleen kirjoja, miten tarkasti joku jaksaa lukea takakannen ja selailla kirjoitustyyliä kirjan ensimmäisiltä sivuilta...

Nyt kuitenkin kirjoihin! Stephen Kingin Kuvun alla on ainoa ostokseni Akateemisesta, loput Suomalaisesta. Kuvun alla oli katalogin perusteella se, jota lähdin hakemaan ja onneksi sainkin sen! Odotan hyvin suurella mielenkiinnolla keskiviikkona alkavaa Kuvun alla -sarjaa. Aiotteko katsoa? Oletteko lukeneet kirjan?

Dostojevskin Rikos ja rangaistus nyt on pakko joskus lukea, joten otin ensimmäisen askeleen ostamalla sen. Vielä pitäisi tehdä suunnitelma millaisella aikajaksolla ja millaisissa osissa sen lukisin.
Syvä pää kertoo uimisesta, joten se on ollut pitkään tbr-listallani. Nyt se maksoi alle vitosen, jee!

Tänään saan vihdoin viimeisetkin kirjapinot lattialta muuton jäljiltä, kun haen uuden kirjahyllyn iltapäivällä. Kuvaa saatte luultavasti huomisessa vuosikatsauksessa :)

Petyittekö te alennusmyynteihin? Vai löytyikö jotain?

12 kommenttia:

 1. Laiskana olen lähinnä selaillut verkkokirjakauppojen alennusmyyntejä :D Adlibriksestä löytyi useampi kirja ja Suomalaisesta lähti myös tuo samainen Rikos ja rangaistus tilaukseen :) Pitkin joulua olen myös ostellut uuteen Kobon lukulaitteeseeni e-kirjoja Kobon omasta kaupasta, en kyllä mitään alesta mutta englanninkieliset kirjat (uudetkin) ovat siinä kymmenen euron molemmin puolin. Niin että melkein kuin ale :D

  Akateemisen alea en ole vielä vilkaissutkaan, täytyypä piipahtaa.. Mäkin yleensä teen täsmäiskuja ja meen ostaan jonkun tietyn kirjan, harvemmin ostan mitään kirjaa, mistä en tietäisi mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkokirjakauppojen alet ovat kyllä pelastus, jos ei jaksa ihmistungosta! Ja normaalihinnatkin ovat usein tavallisten kirjakauppojen hintoja alhaisempia, joten kyllä kelpaa :D

   Poista
  2. Jep, eikä tarvitse edes itse kantaa kirjoja kotiin kun posti tekee senkin :D Tai no, eiväthän mun kirjaostokset yleensä postiluukusta mahdu mutta posti sattuu olemaan heti kadun toisella puolen, hehe.

   Kirjakaupoissa on kyllä ihana hypistellä kirjoja mutta on niitä kiva hypistellä kotonakin :)

   Poista
  3. Heh minä käyn kirjakaupoissa hypistelemässä ja tilaan sitten netistä kotiin halvemmalla hypisteltäväksi (ja luettavaksi) ;D Kolmoisvoitto!

   Poista
 2. Minulla odottaa Kuvun alla lukemistaan, mutta kun on vielä neljä Kingiä (Musta Torni -sarjaa lukuunottamatta, sen luen sitten erikseen) lukupinossa ennen tuota niin en kiirehdi lukemaan sitä ennen tv-sarjaa. Todennäköisesti tallennan sarjan digiboksille ja katson sen sitten kun saan kirjan luettua :) Kirja ja tv-sarja siis kiinnostavat molemmat ihan hirvittävästi!

  Olen itse vasta varoen silmäillyt kirja-aleja, vielä en ole kotiuttanut yhtään kirjaa. Yritän malttaa mieleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hyvä Villis!! Kuvun alla-hypettäjiä 8) Mietin itsekin mitenkä päin pitäisi toimia, säästellä sarjaa vai kirjaa...

   Poista
 3. Kivoja löytöjä! Dostojevskia on ollut minunkin luklistallani jo ties kuinka kauan... saa nähdä, milloin tulee luettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä sen verran utelias ottaakseni selvää oman mielipiteeni Dostojevskista, joten pakkohan se on :D

   Poista
 4. Kirjahyllykuvaa odotellaan täälllä jo!

  Minäkin ostin alennuksista Rikos ja rangaistuksen. Sen lisäksi Joyce Carol Oatesin Siskoni, rakkaani sekä Blondin, Cormac MacCarthyn Veren ääriin. Aiemmin ostin jo Myrskyluodon yhteisniteen, Susanna Alakosken Terveisiä Vangkilasta... ja Tarkoin vartioidun talon. Kaikki sellaisia, jotka on jo pidempään pitänyt lukea! Ja ensi vuonna aionkin ihan urakalla jatkaa oman hyllyn kirjojen lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Täällä tuli tietokoneongelma, joten saan nyt koko yön täyttää hyllyä, että saan kuvan huomiseksi ;)
   Hmm... Pitäisikö kehitellä kimppaluku Dostojevskista? Aikamoisia löytöjä, Myrskyluotokin olisi kiva lukea :)

   Poista
 5. Rikos ja rangaistus on luettu vuonna koivu ja tähti...poikani lukee kaikki Kingit ja minä nyt ihan muuta...Ostin alennusmyynnistä vain yhden hyvin suositun puutarhakirjan tulevaan synttäriarvontaani. Yllätten olen käynyt pari kertaa pitkästä aikaa kirjastossa ja menen kohta taas.

  Oletko huomannut, että joidenkin ABC-myymälöiden yhteydessä on Kirjatoreja, joista saa hyvin uusiakin kirjoja 5 eurolla! Esim. ABC Heinolan pohjoinen, jonne pysähdymme aina kun käymme Hesassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, piditkö tuolloin siitä? Dostojevskista siis? :)

   En ole huomannut! Olipas kiva uutinen, pitää tarkkailla pidemmillä automatkoilla :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)