torstai 13. elokuuta 2015

Lukumaratonin suunnittelua....


Lauantaina 15.8. on aika blogistanian kesän toisen lukumaratonin aika! Ensimmäiseen en osallistunut työsyistä, joten ilahduin kun huomasin vapaan viikonlopun sattuvan tähän toiseen valittuun maratoonauspäivään. Ylihuomiseen maratoniin voi vielä ilmoittautua MarikaOksan blogissa (linkki), josta löytyvät myös vuorokauden mittaisen haasteen ohjeet ja säännöt. Yksinkertaisuudessaan 24 h maratonin aikana on tarkoitus lukea niin paljon vain kuin sielu sietää ja kykenee! Tyyli on vapaa :)

Minä ajattelin aloittaa oman maratonini jo perjantain eli huomisen puolella (se on sallittua, voit myös aloittaa lauantai-iltana ja jatkaa lukemista sunnuntaihin), joten lienee aika paljastaa mitä olen suunnitellut oman pääni menoksi! Ajattelin kokeilla tällä kertaa tiiliskivimaratonia, sillä monen ohuen kirjan tyyli on kokeiltu jo muutamaan kertaan. Miltä siis tuntuu uppoutua yhteen kunnon paksuun kirjaan kokonaiseksi vuorokaudeksi? Ehtiikö lähes 700 sivuisen kirjan lukea? Aiempina maratonkertoinani en ole päässyt tuollaisiin summiin.
No, kirja on mikäs muukaan kuin kuvassa komeileva Harry Potter ja puoliverinen prinssi! Sain tänä aamuna loppuun Feeniksin killan (jep, vain täysi kahjo herää viideltä aamulla lukemaan Harry Potteria ennen töihin menoa) ja into jatkaa on suuri. Huomisen aamuvuoron jälkeen käyn vielä ostamassa eväitä lukemisen lomaan, nukun päiväunet ja ehkä jopa virittäydyn tunnelmaan viidennen Potter-elokuvan kanssa. Saattaa siis olla melko ilta, kun pääsen aloittamaan, mutta infoan siitä sitten lisää ja julkaisen blogissani nk. päivittyvän postauksen, jota pidän ajan tasalla koko maratonin ajan.

Hiphei, mitä hauskuutta! Osallistukaa niin luetaan yhdessä! :)

6 kommenttia:

 1. Tuolta yhestä toisesta blogista juuri huomasin, että blogistanian jälleen valmistautuu maratoniin. Itse en muistanut tällaista ollenkaan. Olisi kiva osallistua, mutta en ole vielä täysin varma, ehdinkö. Itse asiassa juuri tänään mietin, että olisi kiva joku päivä viettää sellaista "äidinkielenopettajan lukumaratonia", sillä pitäisi nopsaan saada luettua kolme äikänkursseillani yhteisesti luettavaa ja käsiteltävää kirjaa, jotta osaan suunnitella sopivan kysymykset niistä ajoissa.

  Harry Potter on muuten varmaan tosi loistavaa maraton-lukemista, koska se on niin koukuttavaa ja sivut taittuvat nopeaan. Tsemppiä lukumaratoniisi, toivottavasti sinulla on hauskat ja jännittävät seikkailut Tylypahkassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, lukumaratonausta ja oppitunteihin valmistautumista – kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

   Poista
 2. Oi, Potter on varmasti hyvä maratonkirja, nopealukuinen ja koukuttava :) Vaikka tosin minulle juuri tuo kutonen on ollut aina se heikoin lenkki, ja ensimmäinen puolikas kirjasta on aina ollut kamalaa kahlausta. Vaan toivottavasti ei sinulla!

  Minäkin pohdin tällä kertaa tiiliskiven maratoonaamista, mutta taidan sittenkin pitäytyä lyhyissä kirjoissa. Jotenkin on nyt sellainen olo ettei jaksa keskittyä yhteen samaan niin pitkäksi aikaa. Kivaa maratonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoliverisestä prinssistä muodostui ihan yksi lemppari-Potterini! ♥

   Suosittelen kyllä joskus kokeilemaan tätä tiiliskivimaratonia :)

   Poista
 3. Potter on takuuvarmasti ihana maratonkirja! Itse en ole vielä inspiroitunut tiiliskivimaratoniin, vaan jatkan lyhyiden kirjojen linjalla. Joskus pitäisi kyllä kokeilla tätä toistakin tapaa... tsemppiä lukupuuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliskiviromaanin pitää olla kyllä hyvin valittu, että sen kanssa jaksaa vuorokauden ajan viettää aikaa.. Mutta Potter olikin todella oiva valinta! Suosittelen :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)