sunnuntai 24. tammikuuta 2016

25.-31.1. luetaan!

Karmaiseva kuva, mutta unohdin kokonaan kirjojen kuvaamisen valoisaan aikaan!
Luin tänään Kirsin blogista, että hän aikoo maratoonata kirjojen kanssa koko ensi viikon. Ajatus viikon mittaisesta lukemisen juhlasta inspiroi minut ilmottautumaan mukaan. Kirsin postauksesta käy ilmi, ettei maratonin ole välttämättä tarkoitus olla yöunien kustannuksella tai hikikarpalot otsalla suoritettu. Hän itse toteaa kyseessä olevan ennemminkin keino tietoisesti kasvattaa päivittäistä lukuhetkeä, mutta sehän ei estä meitä silti kutsumasta itseämme maratoonareiksi ;) Minulle tällainen järjestely sopii paremminkin kuin hyvin, joten mukana ollaan! Ensi viikolla joudun valitettavasti palauttamaan useamman koulutehtävän, mutta pyrin pyhittämään illat romaaneille. Yllä olevasta kuvasta näet minun ensi viikon TBR-pinon. Kinsella jäi kesken joululomalta, joten siitä aloitetaan. Keskiviikkona minulla on lukupiiri Wassmon Lasi maitoa, kiitos -kirjasta, joten siitä jatketaan. Varjojen huone päättää Varistyttö-trilogian ja haluaisin kirjan jo pois hyllystäni roikkumasta (en ollut toisen osan fani...). Ja Gardellin trilogian ensimmäisen osan valitsin sillä perusteella, että arvelen Katrin paukuttavan minua pian kyseisellä kirjalla päähän, jos vielä lykkään sen lukemista.

Ensi viikosta tuskin tulee helppo kirjojen teemojen puolesta (Lasi maitoa, kiitos olen itseasiassa jättänyt joskus nuorempana kesken, kun oli liian rajua tekstiä), mutta yritetään pitää hauskaa! Lähdetkö minun ja Kirsin kanssa maratonille? :)

14 kommenttia:

 1. Haha ihana :D
  Mutta ei mulla kyllä ole tapana paukutella ketään kirjoilla päähän!

  Itse joudun ensi viikon lähinnä maratoonailemaan tenttikirjoja, mutta ehkä helmikuussa voisi kokeilla samantapaista maratoonailua kuin te nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä sitten :)

   Tylsää, että sinulla vain pukkaa tenttiä. Mutta sinä olet kyllä muutenkin ehtinyt lukemaan jo tosi monta kirjaa tänä vuonna! Uskon, että tästä tulee hyvä kokemus ja hauskaa vaihtelua niihin tiivistunnelmaisiin vuorokauden maratooneihin :)

   Poista
 2. Hei, minä voisin vaikka lähteäkin! Tietenkin viikon aikana on kaikenlaista muutakin elämää, mutta voisin maratoonata niin, että karsisin esimerkiksi somessa roikkumista ja tv:n katselua ja lukisin enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Krista tulet mukaan! Viikko on kuitenkin niin pitkä aika, että varmasti ehtii tehdä muutakin :)

   Poista
 3. Oi, ihan mahtavaa että lähdet mukaan! :) Viikko on tosiaan niin pitkä aika, että ei haittaa vaikka joku päivä ei kerkeäisikään lukea, muina päivinä voi sitten hyvitellä :) Huomenna lähtee, tsemppiä! Tai oikeastaan saatan aloittaa jo yöllä kahdentoista jälkeen, jos oikein villiinnyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, samaa mieltä :) Haha minä menin heti kahdeltatoista nukkumaan, hyvin alkoi maraton :D

   Poista
 4. Lasi maitoa, kiitos on aika hurja kirja. Paljoa muuta en siitä muistakaan, koska luin sen aika monta vuotta sitten. Ja Varistyttö-trilogia oli vähän pettymys... Toinen osa tosiaankin oli pettymys eikä kolmas ollut oikeastaan sen parempi. Kivaa maratonviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Minä pidin ensimmäisestä osasta ihan tositosi paljon, mutta toinen osa sai minut hylkäämään kolmannen osan nyt vuoden päiviksi. Katsotaan, jos se lähtisi liikkeelle..

   Poista
 5. Tsemppiä viikolle! Tämä maraton on ihan hauska idea.

  VastaaPoista
 6. Anni, meikä ei ehdi ikinä mihinkään tällaiseen. Voin alkaa lukea iltaisinv asta klo 22-23 eli kun puhutaan ruuhkavuosista elän niistä nyt sitä toista eli ei pikkulapisa enää, mutta senkin edestä kaikkea muuta, kuten vanha äiti kaukana länsirannikolla, liian iso talo, saarelta lähtö kaupoille, joista saa jotakin, vie aina koko päivän etc.etc.

  Odotna kovasti juttuasi kirjasta Lasi maitoa, kiitos! Näin keväällä 2013 Tsekin teillä jotain järkyttävää ja tytöt olivat hyvä jos 12-13 vuotiaita...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, no sinullapa tosiaan riittää päiviin toimintaa! Toivottavasti kuitenkin myös hyvää oloa ja energiaa :)

   Tuntuupa pahalta kuulla, että olet nähnyt noin nuorten tyttöjen joutuvan niin hirvittävään tilanteeseen. Ja kun tietäisi miten auttaa..

   Poista

Kiitos kommentista! :)